Čech a chyby po standardkách? Ancelotti se ho zastal

roj
21. 10. 2009 9:15
Ancelotti: Čech je v dobré formě
Petr Čech
Petr Čech | Foto: Reuters

Londýn - Ach ty standardky! Nářek fotbalistů a fanoušků Chelsea se opět vrací. To, co se nedařilo už za trenéra Scolariho, musí nyní řešit Carlo Ancelotti.

Proč ten poplach? Tým ze Stamford Bridge totiž šest z posledních osmi obdržených gólů z Premier League inkasoval ze standardních situací.

Učebnicovým příkladem bylo sobotní utkání v Birminghamu s Aston Villou. Dvakrát nechala defenziva "Blues" hlavičkovat zcela neobsazené hráče po rohovém kopu a trestem byla druhá porážka na hřišti soupeře za sebou.

"V tom se musíme zlepšit. Na standardky si musíme dávat pozor," kárá své hráče Ancelotti v rozhovoru pro list Daily Mail.

Čtěte také:
Čech k porážce Chelsea: Carew mě fauloval, míč bych měl
Čech Chelsea nepodržel. Rosický pomohl k výhře

"Máme dva hráče u tyček. Jeden hráč je před bližší tyčí, což je Lampard. Pět hráčů si pak osobně hlídá soupeře. Každý má svoji zodpovědnost za hlídání soupeře a vykrývání svého prostoru. Není to jen o jednom hráči, jde o souhru všech," pokračoval trenér.

Terčem kritiky se stává i gólman Chelsea Petr Čech, který se do duelu s Aston Villou vrátil do branky po karetním trestu.

A podle mnohých má daleko do formy z hvězdné sezony 2004/05, kdy 1024 minut neinkasoval gól.

"Petr je v dobré formě. Podle mě má fantastický přístup. Bere na sebe velké riziko, protože rád chodí nahoru a snaží se chytit míč. Tak to mám rád," zastal se Ancelotti českého reprezentanta.

"Někdy sice udělá chybu, ale já po něm dál chci, aby chodil do vzduchu a snažil se tam míč chytit," dodal kouč.

V sobotním utkání se zdálo, že neměl Čech úplně čisté svědomí při druhé brance Collinse. Kapitán české reprezentace se však bránil.

Čtěte také: Kazaň senzačně dobyla Barcelonu. Prohrál i Liverpool

"Rozhodlo to, že mě Carew při vybíhání nedovoleně zatáhl za dres a za pravou ruku a tím mně zabránil, abych dosáhl na míč před Collinsem. Jinak bych tento balón jednoduše chytil a měl ho," zlobil se Čech.

Zlepšení Ancelottiho týmu otestuje ve středu v Lize mistrů Atletico Madrid.

A zejména jeho kanonýr Diego Forlan, který v minulé sezoně nastřílel 32 gólů ve 33 zápasech a také Maradonův zeť Sergio Aguero, o něhož Chelsea v létě hodně stála.

Chelsea se ještě bude muset obejít bez Didiera Drogby, jenž si odpykává třízápasový distanc. Kvůli zranění bude chybět také Obi Mikel, Žirkov, Joe Cole, Alex a Bosingwa.

Petr Čech odehraje v Lize mistrů padesáté utkání. Zatím vychytal v nejprestižnější soutěži jedenadvacet nul.

 

Právě se děje

Další zprávy