Božská komedie, smějí se ve Francii debaklu Slavie

Sport Sport, ČTK, Red Spo
2. 10. 2009 10:55
Deník L´Equipe si všiml tragické hry Slavie

Paříž - Jen věštec nebo velký optimista mohl předpovědět takové vítězství Lille nad Slavií. To napsal největší a nejznámější francouzský sportovní deník L´Equipe.

Zvláště nad závěrem čtvrtečního zápasu, v němž hosté zvítězili 5:1, se autor článku rozplýval. Dvě poslední branky prý daly vítězství glanc hodný Danta Alighieriho, autora Božské komedie.

List ocenil, že francouzský tým dokázal po nevydařeném začátku vyrovnat a pak s chutí pronikal do obrovských trhlin v pražské obraně. "Výsledkem jsou pěkné góly a hodně sebedůvěry," napsal L´Equipe.

Čtěte dále: Kolaps v závěru. Lille zostudilo Slavii pěti brankami

Připomněl, že sázka trenéra Rudiho Garcii na mladé vyšla.

Zvlášť vyzdvihl výkon teprve sedmnáctiletého Arnauda Souqueta. "Při svém debutu předvedl oslnivou odvahu a zápal. Přihrávkou a čtvrtým gólem udělal ze svého křtu ohněm nezapomenutelnou záležitost."

Autor článku však přece jen zmírnil optimismus z vysokého vítězství a poznamenal, že český mistr nebyl sedmnáctému celku francouzské nejvyšší soutěže příliš těžkým soupeřem.

Čtěte také: Jarolím po debaklu Slavie: Krutý výsledek a naivní hra

"Je třeba zvážit hodnotu úspěchu nad Slavií, která se svou těžkopádnou obranou vypadala jako snadná kořist a která zápas brzy vzdala," napsal L´Equipe.

 

Právě se děje

Další zprávy