Pospěch se dočkal aplausu. Sparta nehrála špatně, řekl

Martin Jůzek
2. 10. 2009 17:10
Pospěch si myslí, že Sparta hrála v obraně dobře
Zdeněk Pospěch (zakrytý s číslem 2)
Zdeněk Pospěch (zakrytý s číslem 2) | Foto: Reuters

Kodaň (od zvláštního zpravodaje Aktuálně.cz) - Mise splněna, mohli si říct hráči Kodaně po čtvrtečním vítězství nad pražskou Spartou. Dánský tým zápas Evropské ligy vyhrál 1:0.

Fanoušci domácího týmu odcházeli spokojeně domů, když na hrací plochu vyběhli hráči dánského mistra podruhé - k výklusu. Mezi nimi i Libor Sionko a Zdeněk Pospěch, čeští reprezentanti ve službách FC Kodaň.

A stadionem se k údivu ostatních hráčů ozval potlesk a skandovaný pokřik směrem k oběma hráčům, kteří navíc prošli Spartou.

Čtěte dále: Bída v Kodani? Chovanec: Spartu to na Slavii nakopne

Pocházel ze sektoru pro fanoušky hostujícího celku, kteří byli nuceni setrvat po zápase na svých místech. "Zdeňku, ty si přece náš," zavolal jeden ze sparťanských příznivců na Pospěcha, který dokonce na Letné dělal kapitána.

Třicetiletý obránce tak zažil, jaké je porazit svůj bývalý klub. Radost však nemusel skrývat. "Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě," řekl po utkání českým novinářům.

Na rozdíl od Sionka, jenž zůstal jen na lavičce, mohl Zdeněk Pospěch bývalé spoluhráče potkat přímo na hřišti, odehrál celý zápas. Sice nebyl úplně vidět při hře dopředu, ale v obraně předvedl solidní výkon.

Čtěte více: Jeho kiks popravil Spartu. Hubník: báli jsme se hrát

"Pro nás je hodně důležité, že jsme získali tři body. Ale nemyslete si, že bychom tak hráli pořád. Utkání nebylo nejhezčí, ve druhém poločase už jsme se moc nedostali do hry," vysvětlil český fotbalista, jenž hraje za Kodaň druhým rokem.

Na jeho hlase přesto bylo znát, že oblékal rudý dres.

"Řekl bych, že Sparta nehrála špatně. Byl to takový průměr, vzadu to odehráli dobře a na konci jsme vlastně měli pořádné štěstí, že jsme neinkasovali," připomněl Pospěch šanci mladého Kadlece z poslední minuty nastaveného času.

O tom ostatně mluvil i Stale Solbakken, norský trenér Kodaně. Sám na tiskové konferenci přiznal, že ho závěr zaskočil. "Hráli jsme podle našich představ. Tedy až na zhruba dvanáct vteřin na konci zápasu," uvedl.

Kodaň se v příštím utkání skupiny K představí v Eindhovenu, Sparta hostí Kluž.

 

Právě se děje

Další zprávy