Jarolím po debaklu Slavie: Krutý výsledek a naivní hra

Ivo Pospíšil
2. 10. 2009 9:30
Edenem zněl po debaklu s Lille pokřik: My chceme Slavii
Karel Jarolím
Karel Jarolím | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Závěr jako z nejhoršího snu. Velká kaňka za jinak vyrovnaným utkáním, které se rázem změnilo v exhibici hostujícího celku. Tak nějak by se dalo charakterizovat čtvrteční utkání Evropské ligy mezi pražskou Slavií a francouzským Lille. 

Úřadující mistr Gambrinus ligy držel dlouho šanci na bodový zisk, v závěrečných minutách však zcela selhal a nechal si nadělit ostudný výprask 1:5.

"Je to pro nás krutý výsledek," uvedl na pozápasové tiskové konferenci kouč Karel Jarolím.

Diváci jen stěží věřili vlastním očím. Do konce zápasu zbývalo pět minut, přesto ještě mohli po každé akci soupeře počítat s naprostou přesností další góly ve své síti.

Čtěte také: Kolaps v závěru. Lille zostudilo Slavii pěti brankami

"Je mi prachbídně a určitě neprožiji klidnou noc. Na druhou stranu je to fotbal, byla to lekce a důležité teď je, abychom se z toho dokázali otřepat," poznamenal Jarolím.

"Vstup do druhé půle nám rozhodně nevyšel, kdy jsme vlastně nechali sami soupeře vyrovnat. Za stavu 1:1 jsme se ještě dostali do hry, měli jsme tam slibnou situaci, ale Benjamín (Vomáčka - pozn. red.) to nedokázal v důležitou chvíli tečovat," pokračoval kouč.

"Druhou branku jsme v podstatě nabídli soupeři sami. V podobném naivním duchu jsme dohráli i samotné utkání a soupeř nás za to potrestal. Je mi moc líto fanoušků a jediné, čím to můžeme odčinit, je vítězství v pondělním derby," doplnil.

Pro derby moc změn nenastane

Naprosto odevzdaný závěr popudil i fanoušky, kterých nepřišlo do Edenu zrovna moc - na tribunách bylo přes devět tisíc diváků. Stadionem navíc v posledním minutách zněly ironické pokřiky jako "My chceme Slavii" nebo "Hoši, děkujem".

"Situace, které měl soupeř, se vyskytly hlavně po našich laciných chybách, ať už ve středu hřiště, nebo na polovině soupeře. Nám to naopak vázlo už v přechodové fázi, měli jsme být daleko přímočařejší," litoval Jarolím.

Čtěte dále: Mizérie Sparty trvá i v Evropě. Z Kodaně veze porážku

Český šampion se krčí ve skupině B Evropské ligy na posledním místě. Vedle nuly v kolonce bodů také ční hrozivé skóre 1:7.

"Rozhodně to není jednoduché, zvlášť po této porážce. Víme, co nás čeká za zápasy, nerad bych to však konkretizoval. My musíme ty další zápasy odehrát daleko kompaktněji než doposud," uzavřel Jarolím.

A vyvstává tu klíčová otázka pro nadcházející dny: Promítne se čtvrteční zklamání do změn v sestavě pro derby?

"Propadli jsme hlavně jako mužstvo. Nějaká změna proto pravděpodobně nastane, ale zase to nebude nic zásadního. Spíše se musíme zamyslet nad způsobem, jak jsme ty branky inkasovali. Také nemáme moc možností na změnu. V obraně vůbec ne, možná něco nastane ve středu hřiště, případně v útoku," zamyslel se Jarolím.

 

Právě se děje

Další zprávy