Jeho kiks popravil Spartu. Hubník: báli jsme se hrát

Martin Jůzek
2. 10. 2009 0:00
Hubník litoval pasivity Sparty

Kodaň (od zvláštního zpravodaje Aktuálně.cz) - Dostali hloupý gól a sesypali se. Asi tak se dá charakterizovat představení fotbalistů Sparty na hřišti Kodaně, kde český zástupce v druhém zápase Evropské ligy prohrál 0:1.

Začátek čtvrtečního zápasu hraného před patnácti tisíci diváků nebyl ze strany hostujícího týmu špatný. Jenže pak přišla chyba obrany a dánský celek se dostal do vedení, které se štěstím udržel až do poslední minuty.

Inkasovanou branku z pětadvacáté minuty si asi hodně vyčítal Roman Hubník.

Čtěte také: Mizérie Sparty trvá i v Evropě. Z Kodaně veze porážku

Míč poslal do středu hřiště, odkud se však hned odrazil k nabíhajícímu N'Doyemu a bylo zle. Gólman Blažek už střelu osamoceného senegalského forvarda nezlikvidoval. "Špatně jsem to odkopl," přiznal sparťanský stoper po zápase.

Reputaci si chce Sparta napravit v derby

Obvykle opora zadních řad letenského celku nepředvedla zrovna dobrý výkon, jenže kdo z fotbalistů v rudých dresech ano? Naprosto jim selhávala kombinace, a tak se svěřenci Jozefa Chovance nemohli divit, že prohráli.

Orlando Engelaar (Eindhoven) se snaží odebrat míč Janu Holendovi (Sparta) v utkání Evrospké ligy.
Orlando Engelaar (Eindhoven) se snaží odebrat míč Janu Holendovi (Sparta) v utkání Evrospké ligy. | Foto: Reuters

"Báli jsme se hrát dopředu. A když už jsme útočili, tak jsme tam šli ve dvou hráčích a to je málo. Navíc jsme ztráceli strašně moc balonů," poznamenal zklamaný Hubník.

Do několika nadějných příležitostí se hosté dostali až v úplném závěru zápasu, do té doby, jako kdyby na hřišti nebyli.

"75 minut jsme nebyli aktivní. A když už jsme se o něco snažili, tak jsme si nedali ani dvě tři přihrávky," smutnil stoper zapůjčený z FK Moskva.

Sparta přesto v úplném závěru mohla srovnat na 1:1 a získat do tabulky skupiny druhý bod, ale v obrovské příležitosti potvrdil trápení Sparty mladíček Kadlec. "Škoda toho, mohl dát gól a byla by to remíza," přikyvoval Hubník.

Čtěte také: Slavia s Lille selhala v závěru a utržila debakl 1:5

Sparta má šanci nevýrazné výkony z posledních zápasů napravit v prvním letošním derby, které se v pondělí hraje v Edenu.

"Tohle byl pohárový zápas a už od zítřka se začneme připravovat na Slavii," hledí znovu vpřed Hubník.

Také červenobílí mají co napravovat, neboť ve svém utkání Evropské ligy podlehli na domácí půdě Lille 1:5.

 

Právě se děje

Další zprávy