Hecovat? Ne. Blažek se s ex- sparťany jen pozdravil

Ivo Pospíšil, maj, ip
1. 10. 2009 15:40
Zápas FC Kodaň - Sparta začíná od 19.00
Jaromír Blažek
Jaromír Blažek | Foto: Ludvík Hradilek

Kodaň (od zvláštního zpravodaje Aktuálně.cz) - Už jen pár hodin zbývá do oficiálního zahájení ostře sledovaného utkání Evropské ligy mezi pražskou Spartou a Kodaní. Oba týmy budou ve vzájemném duelu bojovat o svou první výhru v nově vzniklé soutěži.

Zatímco Sparta má dosud na svém kontě bod za domácí remízu s Eindhovenem, dánský celek bude chtít napravit poslední zaváhání, kdy prohrál 0:2 na hřišti rumunské Kluže.  

„Z utkání jsem trochu nervozní," připustil kouč letenského týmu Jozef Chovanec, jehož trápí absence několika hráčů i aktuální střelecká potence.

Čtěte také: Zvěd Kodaně: Pospěch radil, jak na Spartu i na Řepku

Jeho svěřenci vstřelili v devíti odehraných kolech domácí soutěže jen osm branek a své trápení završili i v posledním duelu s Plzní, kdy remizovali 0:0. Nejlepší střelci Bony Wilfried a Václav Kadlec mají například na svém kontě jen dva zásahy.

„Je to vše o psychice. Máme mladé hráče a ti potřebují najít sebedůvěru. Dokázali to s Mariborem i Eindhovenem. Jde jen o to, dát jim čas," vysvětlil Chovanec.

„Nemáme teď toho klasického bombarďáka, který je ty góly schopen dávat. A chybí nám i někteří hráči ze středu, kteří by uspěli jako třeba Kucka nebo Berger," dodal.

Blažek: Žádné hecování nebylo

Čím se ale mohou Sparťané chlubit, je propracovaná defenziva. V Gambrinus lize dosud inkasovali jen třikrát a toho si je vědom i brankář Jaromír Blažek.

„Vycházíme z dobré defenzivy, zatím tam vše klape, takže bychom zde rádi něco uhráli," řekl zkušený gólman. „Bohužel se nám zranili dva hráči, kteří by normálně hráli. To je velká škoda."

Řeč je o Igoru Žofčákovi a Manuelu Pamičovi. Ti nedohráli poslední ligového střetnutí a jejich start je nejistý. Lehké zdravotní problémy trápí i již zmíněného Kucku a Kamila Vacka.

Na opačné straně hřiště by se mohli objevit také dva ex-sparťané Zdeněk Pospěch a Libor Sionko. Zatímco pravý obránce nastupuje v základní sestavě dánského týmu pravidelně, jeho krajan poslední dobou jen střídá.

„Na žádné hecování mezi námi ale nedošlo. Viděli jsme se v útrobách stadionu a jen se pozdravili," uzavřel Blažek.

Utkání začíná v Parken Stadionu v Kodani od 19.00 a vy ho můžete sledovat ON-LINE ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy