Italské prokletí? Slavia nechce mít strach ani z Crespa

Martin Jůzek, maj
17. 9. 2009 11:00
Slavia by v Janově ráda vybojovala dobrý výsledek
Na Fiorentinu před rokem nevyzráli. Co ukáží slávisté v Janově?
Na Fiorentinu před rokem nevyzráli. Co ukáží slávisté v Janově? | Foto: Reuters

Janov - Kdyby se fotbalistům pražské Slavie dnes podařilo uhrát na hřišti Janova dobrý výsledek, byl by trenér Karel Jarolím spokojen. Jenže výhra, ba dokonce i remíza by se rovnala senzaci.

Italský tým je totiž jasným favoritem zápasu.

Nejen proto, že má formu a po třetím kole vládne tamní Serii A. Nejen proto, že v jeho kádru najdete třeba Hernána Crespa, legendárního argentinského forvarda, který hrál i za Chelsea.

Ale třeba i pohled na opačnou stranu něco signalizuje. Slavia sice přešla v novodobé historii přes AS Řím a porazila Palermo.

Jenže v zápasech v Itálii se jí nedařilo, nevyhrála tam a její prokletí potvrdil i loňský krach, kdy podlehla v předkole Ligy mistrů Fiorentině.

Čtěte dále: Slavii čeká lídr Itálie. Jarolím: Nebuďme jako Neapol

To není vše: Outsiderem je český šampion i kvůli tomu, že se mu ne zrovna daří a jeho kádr doznává v posledních přestupových obdobích mnoho změn. To jsou fakta. Na hřišti to může být jinak.

"Budeme se snažit Janovu zápas znepříjemnit a potrápit ho," prohlásil kouč Jarolím.

Crespo? Má zkušenosti

Do přístavního města už přijel s informacemi o soupeři, které vysledoval na videu, ale také mu něco o tamním FC poradil jeho syn Lukáš, bývalý slávista a nyní hráč konkurenční Sieny.

Trenér červenobílého týmu tak poznal sílu protivníka a tuší, že jeho svěřence čeká těžký zápas.

"Je to silné mužstvo, měl jsem možnost vidět ho i v loňské sezoně. Ale nesmíme jít do zápasu rozhodně s nějakým přehnaným respektem, chceme hrát aktivně," poznamenal Jarolím, který nechtěl prozradit, s jakým výsledkem by byl spokojen.

Jak řekl: Itálii by slávisté rádi překvapili dobrým fotbalem.

Hlavní úkol pro hostující tým ovšem zní: Nedostat brzy gól. Tuší to i Jarolím, jenž zřejmě do brány postaví Vaniaka a před něj čtyřčlennou obranu a dále pětičlennou, spíše defenzivně laděnou zálohu.

"Nesmíme jim dát hodně prostoru," varuje kouč, který ví, že Janov bude zřejmě hrát se třemi útočníky, mezi nimiž by mohl být i zmiňovaný Crespo. "Zkušeností má určitě na rozdávání," poznamenal.

I podle bookmakerů je favoritem Janov. Na jeho výhru se sází v poměru zhruba 1,4:1, pokud věříte Slavii, máte šanci si při jejím úspěchu vydělat. Nečekané vítězství hostů je ohodnoceno kurzem 6,5:1 - 8:1.

Zápas začíná v 19 hodin, budeme ho sledovat on-line ZDE

Předpokládané sestavy:
Janov: Amelia - Criscito, Papastathopulos, Moretti, Tomovič - Rossi, Zapater, Milanetto - Mesto, Crespo, Palacio.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - Vasiljevič, Belaid, Volešák, Ragued, Hloušek - Šenkeřík

 

Právě se děje

Další zprávy