Čech: Chelsea má adrenalin ráda. Je to jako za Mourinha

Ivo Pospíšil, ip
17. 9. 2009 9:50
Carlo Ancelotti chce dovést Chelsea k vítězství v LM
Petr Čech vychytal v zápase s Portem čisté konto
Petr Čech vychytal v zápase s Portem čisté konto | Foto: Reuters

Londýn - Fotbalová Chelsea zažívá vynikající vstup do nové sezony.

Londýnský celek neztratil dosud v domácí soutěži ani bod (dvakrát zachraňoval výhru v nastaveném čase) a svou formu potvrdil i v úvodním zápase Ligy mistrů, když zvítězil nad Portem 1:0.

Bilance zní: 6 zápasů - 6 výher.

Čtěte také: Liga mistrů: Plašil se trefil, Čech vychytal nulu

Chtělo by se říci, že tak suverénně a silně působili Blues zejména za vedení Josého Mourinha. A také český brankář Petr Čech připouští, že nový kouč Carlo Ancelotti se portugalskému trenérovi, který nyní vede Inter Milán, v mnohém podobá.

"Jsme na tom teď stejně jako za Mourinha. Měli jsme výborný tým a trenéra, který vyhrál Ligu mistrů a my jsme s ním dvakrát prohráli v semifinále. To je ale fotbal," uvedl Čech na stránkách deníku Guardian.

"Víme, že máme všechno co potřebujeme k tomu, abychom uspěli. Už pětkrát jsme byli v semifinále a jednou ve finále, ale nakonec to nedopadlo. Každou sezonu jdeme do Ligy mistrů s vědomím, že máme šanci vyhrát. A ani letos to není jiné," doplnil.

Ancelotti si vybudoval respekt i během svého působení v AC Milán, se kterým vyhrál milionářskou soutěž hned dvakrát, a to v roce 2003 a 2007. Po svém příchodu do Chelsea pak sebevědomě prohlásil, že chce londýnský klub dovést až na samotný vrchol.

Každý ví, co má hrát

"Je dobré, že máte vždycky ambice. Když chcete být nejlepší, můžete vyhrát všechno. Chelsea je ten typ klubu a to je důvod, proč máme tak výborné hráče. Užíváme si tlak, vychutnáváme si i ten adrenalin z každého zápasu, který musíme vyhrát."

"To je přesně důvod, proč hrajeme fotbal. Víme, jak daleká je cesta do finále Ligy mistrů. Doufáme, že teď už uděláme ten důležitý krok navíc," říká Čech.

Italský trenér navíc dal šanci v útoku oběma kanonýrům Nicolasi Anelkovi a Didieru Drogbovi. Luis Felipe Scolari, který začal minulou sezonu na lavičce Chelsea, tento systém příliš nepodporoval. Ukazuje se ovšem, že si oba kanonýři na hrotu nijak nevadí. 

Naopak útočné formace Blues získaly na ještě větší nebezpečnosti. 

„Myslím, že hrajeme trochu odlišně, ale každý na hřišti ví, co má dělat. Vytváříme si spoustu šancí na góly a brankáři předvádějí mnohdy vynikající zákroky. To je ale to, co potřebujeme. Každé vítězství v této fázi Ligy mistrů je totiž dobrý výsledek," uzavřel Čech.

Dalším týmem, který se pokusí prorazit letošní neporanitelnost Chelsea bude v neděli její městský rival Tottenham. Ten sice v posledním kole prohrál s Manchesterem United, přesto je jeho vstup do sezony považován také za velmi úspěšný. 

 

Právě se děje

Další zprávy