Arsenal otočil duel s Lutychem. Barcelona remizovala

ČTK ČTK, Red Spo
16. 9. 2009 22:51
Standard Lutych - Arsenal 2:3, Inter - Barcelona 0:0
Niklas Bendtner zavelel k obratu
Niklas Bendtner zavelel k obratu | Foto: Sport

Praha - Fotbalisté Arsenalu Londýn i s Tomášem Rosickým v základní sestavě dokázali otočit úvodní zápas Ligy mistrů na hřišti Standardu Lutych, přestože již po pěti minutách prohrávali 0:2.

Nakonec se však radovali z výhry 3:2. Naopak šlágr dne mezi Interem Milán a Barcelonou skončil bez branek.

Londýňané měli velké problémy se složením sestavy a trenér Arséne Wenger musel dát mimo jiné šanci brankářské trojce Vito Mannonemu, pro kterého to byl teprve druhý start za Arsenal. Mannone a celý tým Arsenalu pak zažil v Lutychu úvod zápasu z říše nočních můr.

Čtěte také: Video: Plašilův gól? Ofsajd, zlobí se kouč Juventusu

Již po dvou minutách otevřel skóre stoper Mangala, který využil chybnou přihrávku Eduarda. A záhy zvýšil Jovanovič z penalty. Arsenal měl co dohánět a s ním i Rosický, pro kterého to byl první zápas v Lize mistrů od prosince 2007; poté 18 měsíců laboroval se zraněním a až dnes se po 20 měsících znovu objevil v základní sestavě.

Stejně jako v posledním ligovém utkání s Manchesterem City patřil Rosický k nejaktivnějším hráčům, ani jeho snaha však na obranu Standardu neplatila. Až v samotném závěru poločasu se přeci jen povedlo snížit Bendtnerovi.

V 70. minutě Rosický vystřídal a již jen z lavičky sledoval, jak jeho spoluhráči otáčejí vývoj zápasu. V 78. minutě nejprve vyrovnal po standardní situaci stoper Vermaelen a záhy zařídil vítězství Eduardo. Standard tak v premiéře v Lize mistrů nezískal ani bod.

Přečtěte si také: Liga mistrů: Plašil se trefil, Čech vychytal nulu

A bodového zisku se nedočkal žádný z pětice nováčků. Kazaň prohrála 1:3 na hřišti Dynama Kyjev, přestože vedla po přímém kopu Domíngueze. Nizozemský Alkmaar prohrál na půdě Olympiakosu Pireus 0:1, stejně jako maďarský Debrecín v Liverpoolu. Rumunský tým Urziceni pak na hřišti Sevilly prohrál 0:2.

Šlágr mezi Interem Milán a Barcelonou skončil bez branek. Neprosadil se ani jeden z dvojice útočníků Eto'o, Ibrahimovič, kteří si v létě vyměnili působiště právě mezi těmito dvěma celky.

Oba měli velkou šanci, ale proti svým bývalým spoluhráčům nepotvrdili pověst kanonýrů. Z očekávaného souboje útoků tak byl spíše duel obran, které pracovaly bezchybně.

Velmi vyhrocený zápas se hrál v Lyonu, kde rozhodčí musel hned sedm hráčů napomenout žlutou kartou a navíc těsně před půlí vyloučil útočníka Fiorentiny Alberta Gilardina.

Ten v souboji udeřil loktem protihráče a oslabil svůj tým. Lyon přesilovou hru využil a po gólu Pjaniče slavil výhru 1:0.

Výsledky:

Skupina E:

Liverpool - Debrecín 1:0 (1:0)
Branka:
45. Kuyt

Lyon - Fiorentina 1:0 (0:0)
Branka:
76. Pjanič

Skupina F:

Dynamo Kyjev - Rubin Kazaň 3:1 (0:1)
Branky:
71. Yussuf, 80. Magrao, 85. Gusev - 25. Dominguez

Inter Milán - Barcelona 0:0

Skupina G:

Sevilla - Unirea Urziceni 2:0 (1:0)
Branky:
45. Fabiano, 70. Renato

Stuttgart - Glasgow Rangers 1:1 (1:0)
Branky:
18. Pogrebnjak - 77. Bougherra

Skupina H:

Olympiakos - AZ Alkmaar 1:0 (0:0)
Branka:
79. Torosidis

Standard Lutych - Arsenal 2:3 (2:1)
Branky:
2. Mangala, 5. Jovanovič z pen. - 45. Bendtner, 79. Vermaelen, 81. Eduardo

 

Právě se děje

Další zprávy