Hrdina Plašil: Obstáli jsme. Gól byl třešničkou navíc

ČTK ČTK, Red Spo
16. 9. 2009 17:45
Plašil zajistil Bordeaux remízu na hřišti Juventusu
Jaroslav Plašil slaví gól do sítě Juventusu
Jaroslav Plašil slaví gól do sítě Juventusu | Foto: Reuters

Bordeaux - V pravou chvíli ukončil fotbalista Jaroslav Plašil čekání na svůj premiérový gól v dresu Girondins Bordeaux.

Sedmadvacetiletý reprezentační záložník totiž v úterý svojí brankou pokořil slavný Juventus Turín v úvodním utkání Ligy mistrů. Rozesmutnil tak favorizovanou "Starou dámu", kterou čtvrt hodiny před koncem připravil o vítězství.

Naopak výprava francouzských šampionů se díky Plašilovi vracela do Bordeaux díky vydřené remíze 1:1 ve výtečné náladě.

"Ten gól je pro mě spíš jen taková třešnička navíc," líčil Plašil v dnešním rozhovoru s ČTK.

Prohlédňěte si také: Video: Plašilův gól? Ofsajd, zlobí se kouč Juventusu

"Největší radost jsem měl z toho, že se nám ten zápas povedl jako celému týmu. Obstáli jsme proti hodně dobrému soupeři. Ale samozřejmě jsem šťastný, že jsem se o to vyrovnání postaral zrovna já. Poprvé jsem dal gól za Bordeaux, navíc hned na začátku Ligy mistrů a navíc na Juventusu, to je nádhera," pochvaloval si Plašil
.
Přitom nechybělo mnoho a z gólu by se neradoval. Ihned poté, jakmile zblízka doklepl do branky centr z trestného kopu, totiž střídal.

 Kdyby se Bordeaux dostalo ke standardní situaci o pár okamžiků později, Plašil možná už seděl na lavičce. Ale kouč Bordeaux Laurent Blanc ukázal, jaký má cit pro střídání. Plašil se mu odvděčil nejlepším možným způsobem.

"Na to jsem vůbec nepomyslel. Ani před tím trestňákem jsem netušil, že půjdu ze hřiště. Až když jsme se radovali a běželi zpátky na naší půlku, tak jsem viděl u lajny kluka od nás, který hraje na stejném místě jako já, a napadlo mě, že asi půjdu dolů," vyprávěl Plašil.

"Beru to tak, že jsem na hřišti stihl pěknou rozlučku," podotkl s úsměvem.

Vzpomínám i na finále s Monakem, říká

Když v létě opouštěl španělskou Pamplonu a mířil do Bordeaux, právě zápasy Ligy mistrů jej do týmu Girondins hodně lákaly. Plašil totiž nezapomněl na to, když v roce 2004 ještě jako neokoukaný mladík prožil s Monakem báječnou jízdu až do finále soutěže.

Vypjaté zápasy na evropské scéně blonďatému záložníkovi chyběly, i proto si návrat na výsluní v Turíně tolik užíval.

"Člověka nabije už jen to, když před zápasem slyší tu znělku Ligy mistrů. A v hlavně mu běží hodně věcí a vzpomínek, třeba i na to finále s Monakem. Je skvělé, že si zase tu soutěž můžu zahrát," pochvaloval si Plašil, kterého ale mrzelo, že se na hřišti nepotkal se zraněným zadákem Juventusu a svým reprezentačním parťákem Zdeňkem Grygerou.

Přečtěte si také: Liga mistrů: Plašil se trefil, Čech vychytal nulu

"Má něco s kolenem ještě ze zápasu proti San Marinu, ale není to prý nic vážného," řekl Plašil.

I s Bordeaux má velké cíle a plány. Úřadující francouzští mistři svoje možnosti naznačili už na hřišti silného Juventusu, získaný bod za remízu se Girondins hodí do plánů.

"Podstatné je, že jsme s Juventusem hráli úplně vyrovnaně. Sami jsme si vytvořili několik šancí a remízu jsme si zasloužili. Bod je dobrý, ale jsme teprve na začátku," upozornil Plašil, jehož tým ve skupině změří síly ještě s Bayernem Mnichov a Maccabi Haifa

 

Právě se děje

Další zprávy