Wilfried: Fantazie. Jeho snem je hrát vedle Drogby

Martin Jůzek
28. 8. 2009 11:05
Bony Wilfried si užíval ovace diváků
Bony Wilfried byl často terčem slovinských faulů
Bony Wilfried byl často terčem slovinských faulů | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Přáním dvacetiletého Bonyho Wilfrieda je hrát vedle svého vzoru. A tím není nikdo jiný než Didier Drogba, asi nejslavnější fotbalista z Pobřeží slonoviny.

Ještě nedávno to vypadalo jako utopie, ale nyní se sparťanský útočník dostal do výborné formy. "Je to můj sen," přiznal po čtvrtečním utkání s Mariborem Wilfried.

Odchod do Chelsea není pravděpodobný, ale asi i na Letné čekají na to, zda si dvacetiletého kanonýra v Africe všimnou a náhodou ho nepovolají do reprezentace, jež směřuje k jasnému postupu na mistrovství světa.

Čtěte dále: Sparta slaví snadný postup. Maribor porazil Wilfried

Útok je nabitý, kromě Drogby tam hraje další fotbalista Chelsea Salomon Kalou, dále Bakari Koné z Marseille a Boubacar Sanogo z Hoffenheimu.

Může se k nim přidat? "Zatím nikdo nevolal, tak na to tolik nemyslím. Myslím jen na Spartu," dodala lámanou češtinou nová opora týmu.

Právě dvojzápas, který poslal českého vicemistra do základní skupiny Evropské ligy, měl jediného hrdinu.

Slovinci moc dobře poznali, že právě z jeho strany jim hrozí největší nebezpečí. Jenže nebyli schopni ho uhlídat. Wilfried se nebál jít do soubojů, nabízel se spoluhráčům a odměnou mu byly tři vstřelené góly - dva v Mariboru, jeden na Letné.

Fantastický pocit při střídání

"Jsme spokojení," hlásil s úsměvem na tváři.

Na otázku, zda by se daly duely proti Mariboru přejmenovat na Bony Wilfried versus Maribor, odpověděl fotbalově. "Není to jen já, to jsou všichni hráči, celá Sparta. Já dostávám balony a dávám góly," vysvětlil prostý recept letenského celku.

Čtěte dále: Chovanec: Velký úspěch. Kabinou znělo: Ať žije Sparta

Po obou utkáních jej chválil už trenér Jozef Chovanec a velkých ovací se dočkal i od třinácti tisícovek diváků. Už po gólu lidé nadšeně skandovali jeho jméno a když střídal, vyprovázel ho ze hřiště ohromný aplaus.

"To bylo fantastické. Když fanoušci vyvolávají vaše jméno, tak je to super," dodal Bony, který se na evropské scéně stále trochu rozkoukává.

Ukázalo se to i při otázce, jakého by si přál v Evropské lize soupeře. Odpověděl: Chelsea, Liverpool... Takové kluby letos český klub (asi) nepotká. Přesto jsou už v základních skupinách zvuční soupeři.

Čtěte také: Pražská ´S´ ve třetím koši. Hrozí Baroš a opět Tiraspol

 

Právě se děje

Další zprávy