Vízek: Liberec? Strašná ostuda. Sparta porazila turisty

roj
28. 8. 2009 11:00
Vízek: Horší než s Tiraspolem
Maribor jako turisté
Maribor jako turisté | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Dvě splněné povinnosti a jedna obří ostuda, tak vidí vystoupení českých fotbalových klubů v závěrečném předkole Evropské ligy bývalý reprezentant Ladislav Vízek.

Jeho, stejně jako většinu českých fanoušků, nejvíce rozlobil nepochopitelný kolaps fotbalistů Liberce, kteří doma prohospodařili náskok ze hřiště Dinama Bukurešť 3:0 a po penaltovém rozstřelu vypadli.

"Tohle je neskutečná ostuda. Větší než vyřazení Slavie s Tiraspolem," čílí s v komentáři pro deník Aktuálně.cz Vízek.

"Nejhorší bylo, když jsem slyšel ty kluky po zápase, jak říkají: My jsme věděli, že jsou dobří, že prohrajeme. To mi teda hlava nebere. Jak může někdo doma ztratit výsledek 3:0, to nepochopím," pokračoval bývalý internacionál.

Čtěte také:
Pláč po kolapsu: Penalty poslaly Liberec ven z Evropy
Sbohem pro tři české kluby, uspěly jen Slavia a Sparta

Podle něho Slovan zradil hlavně slabý výkon gólmana Hauzra:

"Gólman jim vůbec nezachytal. To je pak pro tým složité. Myslím, že druhý a třetí gól padá na jeho vrub. Mohl to zvrátit při penaltách, ale chodil pokaždé na jinou stranu."

Sparta měla dát víc gólů

Nejpřesvědčivěji postoupila do základní skupiny pražská Sparta. Proti Mariboru ani jednou neinkasovala a náskok 2:0 pojistil hned v úvodu jediný střelec tohoto dvojzápasu Bony Wilfried.

"Sparta ale jen splnila povinnost. Ti Slovinci, to byli takoví turisti. Hráli strašně naivně. Jen si myslím, že sparťané měli dát před tou krásnou diváckou kulisou víc gólů. Fanoušci byli skvělí a zasloužili by si jich víc," myslí si olympijský vítěz z Moskvy.

Čtěte také:
Slavia postupuje do EL, i když v Bělehradě prohrála
Teplice i Olomouc jen remizovaly, v pohárech končí

To Slavii bylo na stadionu Crvené Zvezdy Bělehrad pořádně horko. Prohrávala už 2:0 a domácím stačil jedniný gól k vymazání manka z Prahy.

Slavia zachránila sezonu

Červenobílým však po přestávce vystřelil jistotu postupu Stanislav Vlček.

Foto: Ludvík Hradilek

"Slavie vlastně taky jen splnila povinnost. Ale důležitou. Kdyby nepostoupila přes Bělehrad, sezona by pro ní byla pryč. Když prohrávali 0:2 museli mít staženo, ale zvládli to.  Přesto bych řekl, že Slavia pořád nějak zaostává, není to ono," kárá českého mistra bývalý internacionál.

Teplice sice v Tel Avivu oživily Kleinovým gólem v předposlední minutě postupové naděje, ale nakonec vybojovaly remízou 1:1 "jen" bod do pohárového koeficientu.

Stejný výsledek uhrála na domácím hřišti také Olomouc proti favorizovanému Evertonu, který však hrál dlouho o deseti. Olomoučtí však měli do smazání ztráty 0:4 z Liverpoolu daleko.

"Olomouc jsme odepsal už před zápasem. Tam to nešlo, měli to hrozně těžký. Bod je proto dobrý.  U Teplic jsem tipoval remízu. Prohráli si to doma, navíc ti Izraelci nehrají vůbec špatně," komentoval vyřazení českých týmů Vízek.

Podle něj však ani Sparta, ani Slavia ve skupině Evropské ligy velkou díru do světa neudělá.

"Tam už budou hodně kvalitní týmy a troufám si říct, že na ně Sparta i Slavia mít nebudou. Ať se na mě nezlobí, klidně se s nimi vsadím," uzavřel Vízek.

Oba pražské celky se dozví své soupeře ve skupině v pátek krátce po poledni po losu v Monte Carlu.

 

Právě se děje

Další zprávy