Teplice i Olomouc jen remizovaly, v pohárech končí

yac
27. 8. 2009 20:05
Olomouc - Everton 1:1, Tel Aviv - Teplice 1:1
Teplice o postup přišly především v domácím utákní. V odveět dokázali uhrát remízu 1:1.
Teplice o postup přišly především v domácím utákní. V odveět dokázali uhrát remízu 1:1. | Foto: Reuters

Olomouc/Tel Aviv - Ani Olomouc, ani Teplice si letos Evropskou ligu nezahrají. Oba dva týmy v odvetách svých duelů čtvrtého předkola nedokázaly zvrátit skóre z prvního utkání.

Olomouc i Teplice ve svých zápasech s Evertonem, respektive Hapoelem Tel Aviv, jen remizovaly 1:1.

Sigma měla těžkou pozici už před zápasem, neboť první utkání prohráli svěřenci Zdeňka Psotky v Anglii 0:4. 

Zápas se přitom pro Hanáky nevyvíjel špatně, hned v šesté minutě totiž červenou kartu obdržel za faul na unikajícího Petra Gary Hibbert a z nařízeného přímého kopu se málem radoval po střele přes zeď Lukáš Bajer.

Čtěte také:

Everton deklasoval olomoucké fotbalisty 4:0
Teplice po infarktovém závěru prohrály s Hapoelem 1:2

Velkou příležitost měl také Tomáš Hořava, avšak jeho rána ve dvaadvacáté minutě jen těsně minula šibenici Howardovy brány.

Ve zbytku první půle ale domácí svého soupeře výrazně zatlačit nedokázali a navíc těsně před přestávkou sami inkasovali. Osman si totiž  pohrál s obranou domácích a našel ve vápně osamoceného Stevena Pinaara, který se nemýlil.

Ve druhé půli se Olomouc trápila podobně jako v první části až do sedmdesáté minuty, kdy na hřiště přišli Otepka a Šultes. Právě tito dva hráči totiž rozhýbali ponekud strnulou hru Sigmy a postarali se i o vyrovnání utkání.

Přímý kop z dobré pozice totiž Otepka rozehrál právě k volnému Šultesovi a ten se trefil přesně k tyči.

Další branky ve své síti už ale liverpoolský celek i přes tlak Sigmy nepřipustil, a může se tak těšit na základní skupinu Evropské ligy. Naopak Olomouc se po dvou úspěšných předkolech s poháry loučí.

Utkání jsme ŽIVĚ sledovali zde

Teplice v Izraeli nepřekvapily

Z postupu se neradují ani Teplice, byť v odvetném utkání dokázaly v Tel Avivu s domácím Hapoelem remizovat 1:1. Minulý týden totiž doma prohrály 1:2 a dál tak jde Hapoel.

FK Teplice - Hapoel Tel-Aviv 2
FK Teplice - Hapoel Tel-Aviv 2 | Foto: Reuters

Domácí odvetu začali dobře a v první půli Teplice pustili jen do minima vážnějších příležitostí. Navíc se sami dokázali tlačit před Grigarovu branku.

Ve velkých šancích se ocitli například Yeboah či Zandberg, ale Grigar se proti jejich pokusům předvedl. Na druhé straně měl jednu z mála dobrých střeleckých pozic Teplic Klein, ale jeho hlavička mířila přímo do náručí brankáře Enyamu.

Šanci na zdramatizování vývoje předkola měly Teplice i v 50 minutě, Vomáčka však jasnou příležitost zahodil. Podobně si vedl o deset minut později Mareš, jehož pokus opět vychytal Enyama.

Naději na zvrat zažehl těsně před koncem Klein, který se prosadil hlavou po centru z pravé strany. Domácí ovšem s odpovědí neváhali, nejprve se totiž v obrovské šanci ocitl Zahavi, který se sice ještě neradoval, avšak o minutu později zoufalou obranu Teplic potrestal Ben Danyan.

Teplice už v nastavení kýžený gól, který by jim zajistil alespoň prodloužení, vstřelit nedokázaly, a tak po celkovém skóre 2:3 v Evropské lize končí.  

Utkání jsme ŽIVĚ sledovali zde

Hapoel Tel Aviv - FK Teplice 1:1 (0:0)

Branky: 90+2. Ben Dajan - 89. Klein. Rozhodčí: Suchina - Chodějev, Jerovenko (všichni Rus.). ŽK: Bondarv, Šechter - Ljevakovič, Vachoušek, Lukáš. Diváci: 8000. První utkání 2:1, postupuje Hapoel Tel Aviv.

Sestavy:

Hapoel: Enyeama - Bondarv, Badir, Da Silva, Ben Dajan - Jadin, Natcho, Vermuth, Zandberg (62. Zaháví) - Yeboah (68. Lala), Šechter (81. Mentešašvili). Trenér: Gutman.

Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Merzič - Mareš (81. Mahmutovič), Ljevakovič (73. Doležal), Vachoušek, Stožický - Hesek (46. Verbíř), Vondrášek. Trenér: Klucký.

Sigma Olomouc - FC Everton 1:1 (0:1)

Branky: 80. Šultes - 43. Pienaar. Rozhodčí: Fautrel - Harchay, Gringore (všichni Fr.). ŽK: Onofrej - Gosling. ČK: 7. Hibbert (Everton). Diváci: 10.212 (vyprodáno). První zápas: 0:4, postupuje Everton.

Sestavy:

Olomouc: Lovásik - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Kaščák, Hořava - Janotka (73. Šultes), Bajer (73. Otepka), Petr (84. Štěpán) - Ordoš. Trenér: Psotka.

Everton: Howard - Hibbert, Yobo, Neville, Baines - Osman (66. Baxter), Rodwell - Gosling, Fellaini, Pienaar (66. Wallace) - Jo (76. Yakubu). Trenér: Moyes.

 

Právě se děje

Další zprávy