Šenkeřík přemlouval míč. Góly věnoval mamince

Red Spo, ČTK
21. 8. 2009 14:00
Šenkeřík: Poslechl jsem trenéra
Zdeněk Šenkeřík se raduje z gólu do sítě Bělehradu
Zdeněk Šenkeřík se raduje z gólu do sítě Bělehradu | Foto: Jan Langer

Praha - Slavia proti Crvene Zvezdě Bělehrad ukončila dlouhé čekání na vítězství v evropských pohárech a hlavní roli v tom hrál útočník Zdeněk Šenkeřík, který zajistil poslední vítězství v září 2007 proti Steaue Bukurešť ve skupině Ligy mistrů.

Následně Slavia sedmnáctkrát nevyhrála až do čtvrtečního duelu se srbským celkem, ve kterém Šenkeřík udeřil hned dvakrát a výrazně tak přiblížil Slavii k postupu do skupin Evropské ligy.

Své góly pak věnoval mamince, která kvůli tomu, aby byla při zápase na stadionu, musela poprvé v životě řídit na dálnici.

"Před zápasem jsem věděl, že jsem byl autorem gólu, který znamenal pro Slavii poslední vítězství v evropských pohárech. Říkal jsem si, že by nebylo špatný, abych zrovna já tu smolnou sérii zlomil. A ono se to povedlo," radoval se po zápase Šenkeřík.

"Trenér mi taky před zápasem z legrace říkal, ať se nebojím dát dva góly. Tak jsem ho poslechl. Jsem rád, že to tam padá a že jsem mohl klukům opět pomoci. Teď si chci pocit z těch branek vychutnat," dodal.

Čtěte také: Slavia? Nejlepší výkon. Škoda, smutnil Jarolím

Proti Crvene Zvezdě potvrdil, že je v současnosti útočníkem Slavie s nejlepší formou. Před dvěma týdny třemi góly pokořil v lize Bohemians Praha a nyní dalšími dvěma trefami přiblížil vytoužený postup.

Přemlouval míč

"Při prvním gólu mi poslal skvělý centr Adam Hloušek a já hlavou prostřelil gólmana. Při druhém se ve vápně motal míč a já ho přemlouval, aby se odrazil ke mně. To se stalo a já ho poslal po zemi k tyči. Je třeba mít štěstí," popisoval Šenkeřík. "Přál jsem si, abychom dali více než jeden gól. A že jsem k tomu přispěl zrovna já, je bonus navíc," dodal.

I přes jasné vítězství však nepovažuje postup do skupiny Evropské ligy za hotovou věc. "V Bělehradě to bude jiný zápas. Máme dobře rozehraný poločas, ale nesmíme nic podcenit. Víme, že nás čeká bouřlivé prostředí a podle toho se musíme připravit.

Foto: Jan Langer

Nejdříve ale musíme zvládnout zápas s Teplicemi," připomněl nedělní ligové utkání.

Zda v něm znovu nastoupí v útoku s Adamem Hlouškem, který ve čtvrtek nahradil kapitána Stanislava Vlčka, zatím neví. Ale spolupráci s nejdražší letní posilou si pochvaluje.

Čtěte také: Konečně: Slavia v Evropě zabrala, potopila Bělehrad

"Tušil jsem, že budu hrát vepředu s Adamem. Spolupracuje se nám dobře. Adam je velmi pracovitý a pokorný. Určitě má před sebou velkou budoucnost. Dnes odehrál velmi dobrý zápas," chválil spoluhráče.

Naopak ho zklamal výkon soupeře, kterého před zápasem považoval za silnějšího. "Nastupovali velmi sebevědomě a na to, jaký měli věkový průměr, byli dost drzí. Pak se ale asi zalekli. Nic moc nepředvedli, ale to je jejich problém. My jsme splnili povinnost a vyhráli," řekl Šenkeřík, který poukázal i na nečistou hru Srbů.

"Byly tam zákroky ve chvíli, kdy rozhodčí nekoukal, lokty a kopance zezadu a tak dále, ale na to si nestěžujeme. Mě ale třeba tvrdě srazili zezadu, když jsem byl ve výskoku. To jsou nebezpečné situace. Taky mě to pěkně bolelo a asi ještě bude. Uvidíme, zatím to mám zmražený," uvedl.

Zároveň prozradil, že přípravu na zápas zkomplikovala maminka, která mu připravila chvíle stresu. "Včera jsem měl nápor na nervy, protože mi maminka napsala, že se na mě jede podívat a že je už 40 kilometrů od Prahy. Ona přitom nikdy předtím po dálnici nejela. Trochu mi zatrnulo, ale zvládla to," řekl s úsměvem Šenkeřík. "Jsem moc rád, že mě dnes viděla. Góly chci věnovat právě jí," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy