Chovancovi vyšla taktika. Bony umí ještě víc, říká

21. 8. 2009 12:26
Chovanec: Je to jen poločas
Jozef Chovanec
Jozef Chovanec | Foto: Ondřej Besperát

Maribor (Od zvláštního zpravodaje) - Je to jen poločas, varoval po nadějné výhře 2:0 v Mariboru trenér Sparty Jozef Chovanec.

Jeho tým si na hřišti slovinského mistra vytvořil výbornou pozici před domácí odvetou čtvrtého předkola Evropské ligy.

Chovanec také upozornil, že autor obou branek Bony Wilfried umí hrát ještě lépe.

Sparta je teď jednou nohou v Evropské lize. Co říkáte na výhru 2:0?
Výsledek je výborný a hodně vydřený. Soupeř potvrdil moje očekávání. Věděli jsme, v čem bude nebezpečný, ale také to, že když splníme taktické pokyny, máme šanci uspět. Každopádně jsem moc spokojen, ale jsme teprve v poločase. Je to jen první zápas.

Čtěte také:
Hrdina Wilfried: Ve Spartě to byl můj nejlepší zápas
Wilfried zářil. Sparta veze z Mariboru výhru

Přitom domácí měli opticky o něco více ze hry...
Cestou k úspěchu pro nás bylo zodpovědné bránění a plnění taktických pokynů. Recept jsme získali z duelu Mariboru proti Curychu (Prohrál 0:3). Měli více šancí, ale nakonec vysoko prohráli. Tam se ukázalo, kde je soupeř zranitelný.

A využili jste naplno vypozorované slabiny?
Založili jsme hru na defenzivě a dobrém forčekingu. Maribor jsme nepustili do velkých šancí. Na druhou stranu sami jsme měli některé akce před brankou domácích řešit lépe.

Co říkáte na výkon jediného střelce zápasu Wilfrieda?
S jeho hrou jsem byl velice spokojen. Bonyho jsme šetřili na toto utkání. Typologicky je to hráč nebezpečný pro každého soupeře. K dobrému výkonu ale potřebuje spoluhráče. Nebyl to jen on.

Byl to jeho nejlepší výkon ve Spartě?
To ne. Myslím, že umí zahrát a také zahrál ještě lépe. Když dal dva góly, budí to dojem, že podal super výkon. Umí ještě lepší výkon.

Co můžete nyní říct o Mariboru před odvetou?
Mají mladý tým doplněný o zkušeného Pavloviče. Mužstvo je mi sympatické, rostou tu dobří hráči. Jen musí nabrat více zkušeností.

 

Právě se děje

Další zprávy