Živě ze Slovinska: Sparta má strach. Bojí se rvaček

Václav Rojík
19. 8. 2009 16:30
Sparta se obává i chorvatských fanoušků
Sparta se znovu bojí i chorvatských fanoušků
Sparta se znovu bojí i chorvatských fanoušků | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Maribor (od zvláštního zpravodaje Aktuálně.cz) - Podobné počasí jako v Čechách přivítalo na mariborském letišti fotbalisty Sparty, kteří do Slovinska přiletěli kolem poledne kvůli zápasu posledního předkola Evropské ligy.

Ve čtvrtek se utkají s tamním mistrem o postup do hlavní fáze tohoto evropského poháru.

Letadlo s letenskou výpravou dosedlo na maličký "Maribor Aerodrom" krátce po dvanácté hodině.

Fotbalisté českého vicemistra rozhodně nevzbudili ve druhém největším slovinském městě velké pozdvižení. Bylo to podobné jako v Řecku, kde Spartu z letiště pustili bočním východem.

Čtěte také: Řepka o Mariboru: Přes takové soupeře musíme postupovat

Řepka a spol. rychle mizeli v přistaveném klubovém autobusu a pár místních novinářů prosících o rozhovor v angličtině míjeli bez odezvy. "Sorry," omlouval se útočník Bony Wilfried a mířil za svými do autobusu.

Jinak se o český tým nikdo nezajímal. Nežádoucí pozornost by si však mohli brzo užít sparťanští fanoušci cestující na utkání.

V jinak poklidném městečku na řece Drávě a úpatí masivu Pohorje totiž zřejmě hrozí podobně nepříjemné střety, jaké zažili sparťanští příznivci a zaměstnanci klubu při loňské cestě do chorvatského Záhřebu.

Čtěte více: Sparta popřela, že Berger končí. Ale musí na operaci

Den před zápasem tam byli surově napadeni chuligány z řad tamního Dinama.

Fanoušci poté dělali nepříjemnosti i při odvetě na české půdě. "Máme zprávy od policie, že se do města chystá tvrdé jádro chorvatských fanoušků," sdělila vedoucí marketingového oddělení Sparty Marcela Bednarčíková.

A domácí příznivci? S balkánskými sousedy se sice nedají srovnávat, ale... "Budou tu samozřejmě i příznivci Mariboru a hrozí podobné střety jako v Záhřebu. Kdo to s námi v Chorvatsku zažil, ví, že to není žádná sranda," dodala Bednarčíková.

Utkání Sparty s Mariborem se hraje na útulném stadionu Ljudski Vrt, který pojme jen necelých třináct tisícovek fanoušků a kde také na jaře hrála česká reprezentace.

Fotbalisté českého vicemistra si dějiště čtvrtečního duelu poprvé vyzkoušejí poprvé ve středu o půl osmé na předzápasovém tréninku.

 

Právě se děje

Další zprávy