Arsenal: Šťastné góly proti Celtiku jsme si zasloužili

yac
19. 8. 2009 8:30
Celtic si dal vlastní gól, druhý padl po teči
Arsenal se v úterý radoval po neobvyklých brankách.
Arsenal se v úterý radoval po neobvyklých brankách. | Foto: Reuters

Glasgow - Pořádnou dávku štěstí si ve šlágru čtvrtého předkola Ligy mistrů vybral tým Arsenalu Londýn proti Celtiku Glasgow.

Oba dva jeho góly totiž padly za kuriózních a pro domácí velice nešťastných okolností, když nejprve trestný kop Fabregase usměrnil do branky Artura Boruce William Gallas zády, aby si po změně stran druhý gól do vlastní sítě srazil Caldwell.

"Když se podíváte na ten první gól, byl to dobrý přímý kop, ale za gól může William (Gallas). Byl velice šťastný. Druhý gól byl dobrý útok a jejich bek se musel pokusit míč srazit. Zase štěstí," míní útočník hostů Robin van Persie.

Čtěte také:

Pospěch přiblížil Kodani Ligu mistrů. Arsenal nezaváhal
Wenger: LM nebude stačit. Vznikne soutěž pro elitu?

"Kanonýři" si tak díky šťastným brankám vytvořili do odvety na Emirates stadium dostatečný náskok na to, aby mohli s přehledem postoupit do hlavní fáze Ligy mistrů.

"Věřím, že jsme domácí donutili udělat v obraně jednu nebo dvě chyby. Uznávám, že jsme dnes měli štěstí na góly, ale v druhé půli jsme měli spoustu příležitostí, v nichž nám chyběla jen finální fáze," zhodnotil utkání kouč hostů Arsene Wenger.

Šťastná teč Williama Gallase zařídila Arsenalu v zápase s Celtikem vedení.
Šťastná teč Williama Gallase zařídila Arsenalu v zápase s Celtikem vedení. | Foto: Reuters

Obzvláště první branka přitom pro Celtik padla v nejméně vhodnou dobu; Gallasova teč poslala Londýňany do vedení těsně před první přestávkou. Druhý gól zas přišel ve chvíli, kdy se skotský klub vrcholně snažil o vyrovnání.

Přesto byla výhra Arsenalu 2:0 nepochybně zasloužená, domácí se jen málokdy dostali do kombinační akce a nejvíce zahrozili v první půli při jednom z brejků, který ovšem neproměnili.

Čtvrtý nejlepší klub loňského ročníku Premier League si tak zaslouženě veze do odvety výsledek, který mu téměř zaručuje postup do hlavní fáze Ligy mistrů.

"Máme dobrou pozici a doma toho chceme využít. Musíme vyhrát i domácí zápas," nepřipouští Wenger, že by Arsenal odvetu vypustil.

 

Právě se děje

Další zprávy