Zničit silnou Slavii? To nebylo těžké, zní z Moldavska

Ivo Pospíšil
6. 8. 2009 11:15
Slavii vyřadil na cestě do Ligy mistrů Šeriff Tiraspol
V 90. minutě svítil na světelné tabuli stav 1:0. Ne nadlouho
V 90. minutě svítil na světelné tabuli stav 1:0. Ne nadlouho | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Fotbalový zápas končí až se závěrečným hvizdem rozhodčího. Stará pravda se naplno připomněla ve středečním odvetném zápase třetího předkola Ligy mistrů mezi pražskou Slavií a Šeriffem Tiraspol.

Úřadující český mistr měl nakročeno k postupu do další fáze, a když v nastaveném čase svítil stav 1:0, začali fanoušci v ochozech pomalu slavit postup.

Jenže chyba lávky.

Moldavský outsider se vzepjal k závěrečnému náporu a dokázal něco, na co by byl v Edenu jen málokdo schopen pomyslet - vyrovnal.

Čtěte také: Šok v Edenu: Tiraspol vyrval Slavii postup v nastavení

Nebylo to navíc obyčejné vyrovnání. Gól Nadsona z třiadevadesáté minuty znamenal díky většímu počtu vstřelených gólů na hřišti soupeře postup.

Teprve až poté odpískal rozhodčí Rocchi konec. Zatímco domácí hráči okamžitě popadali zklamáním na hřiště, fanoušci seděli ještě několik sekund v transu na svých sedačkách.

"Věděli jsme, že Slavia je velmi silné mužstvo a že už od začátku na nás bude vyvíjet velmi silný tlak. Připravovali jsme se na to," objasnil na pozápasové tiskové konferenci kouč postupujícího týmu Leonid Kučuk.

Čtěte dále: Jarolím o konci Slavie před Ligou mistrů: Neštěstí

Přiznal, že nakonec nebylo tak těžké postoupit.

"Sice jsme na začátku dostali gól, ale dál jsme hráli opatrně a čekali na naší chvíli. První gól neplatil, to je bohužel u nás vcelku známá situace. Pak jsme se dočkali v poslední minutě, což je pro nás také známá situace. Ale takový už je fotbal," přiblížil.

Přestože měli domácí v zádech diváky i vedení, nedokázali za stavu 1:0 dotáhnout své náznaky brejků do úspěšného konce. A právě tento fakt hnal Moldavany s přibývajícím časem pochopitelně vpřed.

Až se nakonec dočkali, s čímž tak trochu počítali. "Jeden gól nehrál žádnou roli. Z psychologického hlediska jsme věděli, že to pro hráče soupeře bude těžké hrát s jednogólovým vedením a toho jsme také hodlali využít," tvrdí Kučuk.

Čtěte více: Hádky u slávistů: Jarolíme, odstup i trenére, zůstaň

"Už jsme takových utkání měli hodně. V podstatě tomu celý vývoj odpovídal. Jakékoliv střídání, které jsme prováděli, mělo svou strategickou roli. Pro nás nemá význam, kdy gól dáme, prostě jsme hráli až do konce a naše strategie byla stále více tlačit na našeho soupeře," uzavřel trenér Moldavanů.

 

Právě se děje

Další zprávy