Nejde o život, tvrdí Jarolím. Slavii bude chránit Hanuš

Ivo Pospíšil, ip
5. 8. 2009 9:00
Přivezli jsme si do odvety nejhorší remízu, říká kouč
Trenér Slavie: Karel Jarolím
Trenér Slavie: Karel Jarolím | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Postup. Fotbalisté pražské Slavie si snad ani nemohli dát před středeční odvetou třetího předkola Ligy mistrů proti moldavskému Šeriffu Tiraspol jiný cíl než kvalifikovat se do další fáze.

Úřadující český mistr si přivezl z prvního utkání bezbrankovou remízu a pro úspěšný krok mu stačí jakákoliv výhra.

Čtěte také: Jarolím riskoval, Hanuš dokázal Vaniaka nahradit

Jenže Šeriff v prvním utkání předvedl, že dokáže kousat a Slavii musela v několika případech ochránit i branková konstrukce.

"Z Tiraspolu jsme si přivezli remízu 0:0, bohužel je to z remíz ta nejhorší. I přesto ale očekávám, že středeční utkání v domácím prostředí zvládneme. Určitě budeme mít podporu našich fanoušků," řekl trenér Karel Jarolím.

Kouč má již jasno i v ožehavé otázce, komu dát důvěru mezi třemi tyčemi. Mohl si přitom vybírat mezi zkušeným Martinem Vaniakem a jeho opakem Janem Hanušem.

Prečtěte si také: Těžké chvíle v Tiraspolu. Slavia veze do odvety remízu

"Chytat by měl Honza Hanuš," říká rozhodně Jarolím. "O sestavě již vcelku jasno mám," doplnil.

"Budeme chtít hrát tak, abychom vzadu hráli na nulu - nic nepodcenit a hrát obezřetně. Musíme se ale prosadit i střelecky, protože jen přes vstřelenou branku vede cesta dál," konstatoval.

Je to důležité, ale zase nejde o život, říká Jarolím

"Hráči jsou odhodlaní. Víme, kde nás tlačí bota. Musíme zkvalitnit hru, nekazit jednoduché věci a zvýšit agresivitu směrem dopředu, především v pokutovém území," uvedl trenér, jenž má nesnadnou pozici. 

Ještě jednou, naposledy, bude muset kvůli disciplinárnímu trestu sledovat zápas z tribuny.

Duel o postup slibuje i vyšší návštěvnost. Již v úterý bylo prodáno 9 000 vstupenek. Zájem diváků, kterých by podle odhadů vedení mohlo přijít až 11 tisíc, umocňuje i fakt, že se střetnutí nebude vysílat v žádné tuzemské televizi.

"Je to pro nás hodně důležitý zápas. Nejde ale o život. Nechci, aby důležitost tohoto utkání svazovala klukům nohy," říká Jarolím.

"Budeme se chtít prezentovat tak, aby se nám podařilo postoupit. Je to ale fotbal, víte, že některé zápasy jsou o štěstí. Věřím ale, že mužstvo má takovou sílu, že to zvládneme," dodal na závěr zkušený kouč.

Slavia se bude ale muset obejít bez pomoci Vladimíra Šmicra, Josefa Kaufmanna i Tomáše Pekharta, kteří jsou zranění. Otazník visí i nad startem tuniského záložníka Hocine Raqueda.

Utkání začíná v Synot Tip Aréně od 20 hodin a řídit ho bude italský sudí Rocchi. Vy ho můžete také sledovat ON-LINE ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy