Těžké chvíle v Tiraspolu. Slavia veze do odvety remízu

Ivo Pospíšil, ip
29. 7. 2009 20:53
Šeriff Tiraspol - Slavia Praha 0:0
Slavia veze do odvety nadějnou remízu
Slavia veze do odvety nadějnou remízu | Foto: Ondřej Besperát

Tiraspol - Fotbalisté pražské Slavie remizovali ve středečním zápase třetího předkola Ligy mistrů na hřišti moldavského Šeriffu Tiraspol 0:0 a vytvořili si tak nadějnou pozici do odvety.

Úřadující český šampión přečkal na půdě nevyzpytatelného soupeře úvodní i závěrečný tlak a poté, co ho od inkasování uchránila dvakrát i branková konstrukce, bude mu v odvetě příští středu stačit k postupu jakákoliv výhra.

Pořádné překvapení přichystal ještě před začátkem fanouškům trenér Slavie Karel Jarolím, který si odpykával stávající trest z Poháru UEFA a zápas sledoval jen z tribuny.

Čtěte také: Slavia ve stínu voleb. Jarolím spoléhá na asistenty

Zkušený stratég dal totiž od úvodního hvizdu šanci v bráně jednadvacetiletému Janu Hanušovi.

Jeho starší kolega Martin Vaniak tak nejspíše doplatil na zaváhání z posledního ligového duelu s Mladou Boleslaví, kdy ho na brankové čáře zaskočil a následně i překonal důrazný Alexandre Mendy.

V útoku pak nastoupil osamocený Stanislav Vlček, jehož se snažila podporovat pětičlenná záloha.

Přečtěte si také: Slavia bude v Tiraspolu bez Jarolíma. Chce ale uspět

Od úvodních minut však byli spíše aktivnější domácí a nováček Hanuš musel v krátkém sledu likvidovat několik vysokých centrů.

V osmnácté minutě však při jedné podobné situaci zaváhal a mohl pak jen děkovat rozhodčím, že ti následně Balimovu trefu pro ofsajd neuznali.

Tiraspol i nadále působil aktivnějším dojmem a Slavia se k ohrožení jejich branky dostala poprvé až po půl hodině hry. Střela Jaroslava Černého však letěla mimo. 

Hanuše zachránila tyč i břevno

Ihned z protiútoku mohl naopak udeřit Tiraspol. Aktivní Balima se prodral až do pokutového území a Pražany zachránil až obětavý zákrok Benjamína Vomáčky.

Až v závěru první půle začínala Slavia přebírat otěže zápasu do svých rukou.

Nebezpečné centry Vlčka a Čelůstky obrana moldavského celku bez komplikací odvrátila, ovšem v nastaveném čase se za obranu dostal Petr Janda, jehož pokus v pádu však mezi tři tyče nemířil.

Slavia pokračovala ve zlepšeném výkonu i po přestávce. Zlepšila pohyb i kombinaci a územní převaha domácích se ztrácela.

Po hodině hry mohl českého mistra dokonce dostat do vedení mladý Ondřej Čelůstka, jenže jeho ránu vytáhl gólman Namaško s obtížemi nad bránu.

V době, kdy se zdálo, že Pražané zápas kontrolují, mohli třikrát v krátkém sledu udeřit domácí.

V třiasedmdesáté minutě nejprve podržel Jarolímův celek pohotovým zákrokem Hanuš, proti následné Arbanasově střele a Corneencově hlavičce mu pak pomohla branková konstrukce.

Zaplněný stadion v Tiraspolu hnal v závěru svůj celek natěšené vpřed, ale Slavia už dokázala v bouřlivé atmosféře bezbrankovou remízu uhájit.

Výsledek:

Šeriff Tiraspol - Slavia Praha 0:0
Tiraspol:
Namasco - Mamah, Tarkhnishvili, Nadson, Rodriguez - Diedhiou (90. Volkov), Ruoamba, Corneencov, Suvorov (66. Franca)- Arbanas - Balima.
Slavia: Hanuš - Hloušek, Suchý, Vomáčka, Čelůstka- J. Černý, Ragued, M. Černý, Jarolím (68. Šenkeřík), Janda (90. Volešák) - Vlček (85. Belaid)
Zýpas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy