Slavia bude v Tiraspolu bez Jarolíma. Chce ale uspět

Martin Jůzek, Red Spo
28. 7. 2009 12:30
Slavii chybí také druhý gólman Romanovs
Loni neuspěla Slavia proti Fiorentině
Loni neuspěla Slavia proti Fiorentině | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Kišiněv - Fotbalová Slavia dnes dopoledne odletěla do Moldavska. Cíl má jasný: uhrát dobrý výsledek pro odvetu a poté postoupit do posledního čtvrtého předkola Ligy mistrů.

To není vše: český mistr chce uspět i tam a dostat se do základní skupiny, čímž by se vrátil mezi evropskou elitu.

Jeho prvním soupeřem bude ve středu Šeriff Tiraspol, s nímž neměla loni výraznější problém Sparta.

Čtěte také: Slavii čeká ve třetím předkole Ligy mistrů Tiraspol

Ovšem slávisté se dostali před utkáním do nečekaných potíží. Přišli jak o hlavního trenéra, tak i o druhého brankáře.

Oba pykají za disciplinární prohřešky z minulých měsíců. Na trest Karla Jarolíma z loňského ročníku Poháru UEFA se pomalu zapomnělo, ale je jisté, že kouč bude muset na tribunu.

Případ Romanovse byl složitější, o své stopce z předchozího angažmá totiž klub ani neinformoval.

Snad nikdo si nepřeje, aby se zranila stálice mezi třemi tyčemi Vaniak. Pokud by se tak ale stalo, musel by jej nahradit naprosto nezkušený Jan Hanuš. To by byla výrazná komplikace vzhledem k síle protivníka.

Tiraspol je přední moldavský celek, jenž i v minulé sezoně dokázal vybojovat titul.

Nyní už má za sebou čtyři zápasy - a s výbornou bilancí: ani jednou neinkasoval. Nepřekonal jej nikdo na domácí scéně a neuspělo rovněž finské Turku ve druhém předkole.

Bez žolíka Šmicra i Krajčíka

"Šeriff má tým složený z mnoha cizinců, kteří jsou stejně jako domácí fotbalisté individuálně velmi slušně vybavení. Hrají systémem 4-2-3-1 a rozhodně bych neřekl, že se ženou nějak moc dopředu," řekl k tomu slávistický kouč.

Najít recept na domácí tým nebude snadné. Zvláště když se dá čekat spíše to, že Tiraspol vsadí na defenzivu a zkusí rychlé brejky. "Jediného útočníka Diedua ze Senegalu podporují krajní záložníci i ofenzivní záložníci," dodal Jarolím.

Také vršovický klub už má za sebou jedno střetnutí. Jenže sobotní remíza s Mladou Boleslaví moc slávy nepřinesla a kapitán červenobílého týmu Stanislav Vlček po ní vzkázal, že takhle už slávisté hrát nemají.

Jaký cíl si dala Slavia pro středeční zápas? Hlavně dobrý výsledek. "Rád bych, abychom vstřelili branku," konstatoval Jarolím.

Ve výpravě do Moldavska chybějí Vladimír Šmicer, Josef Kaufman i Tomáš Pekhart. Mladý útočník si v neděli zlomil zánártní kůstku a má nohu na dva měsíce v sádře. Neodletěl ani Matej Krajčík, jenž dohání tréninkové manko.

Čtěte dále: Pekhart si zlomil nohu. Slavii bude chybět dva měsíce

Utkání se hraje ve středu od 19 hodin českého času a řídit jej bude trojice irských rozhodčích Kelly - Douglas, Hennessy.

 

Právě se děje

Další zprávy