Olomouc na Islandu uspěla. Slaví postup přes Reykjavík

Sport Sport, Red Spo
23. 7. 2009 22:51
Fram Reykjavík - Sigma Olomouc 0:2
Radost olomouckých fotbalistů - ilustrační foto
Radost olomouckých fotbalistů - ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Reykjavík - Fotbalisté Sigmy Olomouc porazili ve čtvrteční odvetě druhého předkola Evropské ligy islandský Fram Reykjavík 2:0 a postoupili do třetího předkola prestižní soutěže.

V něm pak narazí na skotský Aberdeen.

Olomouc přivezla na Island z prvního utkání remízu 1:1, což znamenalo jediné - pro případný postup musela na soupeřově hřišti alespoň jednou skórovat.

Čtěte také: Skoro fiasko. Olomouc po trápení ovšem nepanikaří

A to se ukázalo být v prvním poločase velmi obtížným úkolem. Jako první se naopak dokázali prosadit domácí, jejich trefa z osmnácté minuty však nebyla uznána pro odpískaný ofsajd.

Hanáci mohli udeřit až závěru prvního dějství, kdy se prezentoval přesnou střelou Hořava. Brankář Halldórsson však jeho pokus nadvakrát zneškodnil. 

Co se Olomouci nepodařilo v první části, přišlo hned na začátku té druhé. Hned v sedmačtyřicáté minutě si na rohový kop vyskočil nejvýše Michal Hubník a nekompromisní hlavičkou poslal hosty do vedení. 

Přečtěte si také: Olomouc selhala. S amatéry z Islandu jen remizovala

Fram Reykjavík přidal na své aktivitě, ale do žádné větší šance se nedostal. Naopak krátce před hodinou hry udeřila Olomouc podruhé. Tentokrát se pohotovou přízemní střelou blýskla nová posila Rudolf Otepka.

Islanďané museli v tu chvíli pro postup vstřelit tři góly a jejich naděje tak výrazně poklesla. Naopak Sigma si koncentrovaným výkonem tento výsledek pohlídala a po závěrečném hvizdu mohla slavit postup.

Výsledek:
Fram Reykjavík - Sigma Olomouc 0:2 (0:0)
Branky:
47. Hubník, 58. Otepka
Reykjavík: Halldórsson - S. Tilen, Hauksson, Helgason (C), Fjóluson - Ólafsson (68. Gudmundsson), McShane, Jónsson, Júlíusson - Thórarinsson, Ormarsson.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Otepka, Hořava (89. Vepřek), Kaščák (C) (81. Bajer), Janotka - Hubník (73. Caihame), Šultes.
Zápas jsme sledovali minutu po minutě ON-LINE ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy