Skoro fiasko. Olomouc po trápení ovšem nepanikaří

Martin Jůzek, maj
17. 7. 2009 9:00
Olomouc jen remizovala s amatéry z Islandu
Olomouc dokázala jen vyrovnat - ilustrační foto
Olomouc dokázala jen vyrovnat - ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz, Tomáš Adamec

Olomouc - Z pětičlenného českého zastoupení může hned na začátku ubýt jeden klub. Sigma Olomouc totiž nevstoupila do druhého předkola Evropské ligy vůbec dobře - doma jen remizovala s Framem Reykjavík 1:1.

Znamená to, že v odvetě, která se hraje příští čtvrtek na Islandu, musí Hanáci vyhrát (popřípadě remizovat 2:2 a více).

Jinak se s nově vzniklým evropským pohárem rozloučí hodně brzy.

Čtěte dále: Olomouc selhala. S amatéry z Islandu jen remizovala

Svěřenci trenéra Psotky se přesvědčili, jak těžké je nastoupit proti soupeři, který má sezonu v plném proudu. Zatímco českému celku sezona teprve začíná, severský soupeř už odehrál polovinu ligové soutěže.

Co naplat, že jde o Island a na Andrově stadionu se představili amatéři, z nichž někteří před podobnou návštěvou hráli poprvé v kariéře. Bojovnost, obrana a jedna povedená standardní situace - to "vše" stačilo ve čtvrtek na to, aby se Fram přiblížil postupu.

"Tento výsledek jsme nečekali," přiznal po zápase hostující trenér Porvaldur Örlygsson.

Utkání jsme sledovali on-line ZDE

Nečekali ho asi ani fanoušci, kterých se na Andrově stadionu sešlo více než pět tisíc. Od začátku sledovali boj domácího celku, jenž se snažil vymyslet něco proti dobře bránícímu soupeři. Dlouho to bylo marné.

"Utkání probíhalo přesně tak, jak jsem si myslel. Šlo o dobývání branky Framu," konstatoval kouč Zdeněk Psotka.

Olomouc pohořela skoro ve všem - vytvořila si šance, ale nedokázala je proměnit.

Už už se pískalo, ale nakonec se Sigma prosadila po šťastné, ale povedené střele ze závěru utkání. Hanáky vysvobodil Brazilec Daniel Silva Rossi, který tak srovnal skóre.

Víc už se domácím nepovedlo. "Branka přišla pozdě, ubývaly nám síly a živá voda byla k ničemu," dodal Psotka, který kritizoval hlavně záložní řadu a centry, které létaly většinou úplně jinam, než bylo potřeba.

Přesto český zástupce nepanikaří a věří, že přes houževnatého protivníka může stále ještě přejít do třetího předkola Evropské ligy.

"Výsledek mě mrzí kvůli divákům, kterých přišlo opravdu hodně. Ale jde jen o poločas a já věřím, že postoupíme," prohlásil olomoucký trenér. Lepší pozici má ovšem Fram. "Doma jsme schopni hrát ještě lépe," vzkázal jeho protějšek Örlygsson

 

Právě se děje

Další zprávy