Slavia odletěla i s hříšníky. Proti Ajaxu půjde o čest

Sport Sport, Red Spo
16. 12. 2008 11:05
Slavia odletěla do Amsterdamu za posledním zápasem
Martin Vaniak "pustil" naposledy do brány Ericha Brabce
Martin Vaniak "pustil" naposledy do brány Ericha Brabce | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Fotbalisté pražské Slavie v úterý dopoledne odletěli ke svému poslednímu letošnímu zápasu. Po téměř dvoutýdenní pauze uzavřou podzim v Amsterdamu, kde vyzvou tamní Ajax.

Ve středečním zápase Poháru UEFA jim ale bude stejně jako soupeři chybět motivace.

Nizozemský klub si totiž s předstihem zajistil účast v jarní fázi, naproti tomu český šampion už nemůže ze skupiny F postoupit.

Rozhodlo se o tom v domácím duelu proti Hamburku, který slávisté prohráli 0:2. Aby toho nebylo málo, přišli o dva klíčové muže.

Čtěte dále: Ende! Hořké loučení Slavie, která padla s Hamburkem

Trenér Karel Jarolím si odsedí zápas na tribuně, což je trest za chování při posledním duelu.

A brankář Martin Vaniak je na tom úplně stejně - za vyloučení nesmí mezi tři tyče. Šanci tak dostane jeden z náhradníků - a zatím není jisté, zda zkušenější Vorel, nebo mladý Diviš.

Oba dva hříšníci ale nechybějí ve výpravě do Amsterdamu, na rozdíl od Ladislava Volešáka, jenž má střevní zánět.

Kouče Jarolíma "nahradí" na lavičce dvojice asistentů Pavel Řehák, Petr Vrabec.

"I když je postup pryč, je vždy o co hrát. A hrát na Ajaxu je pro každého prestižní, o motivaci hráčů vůbec nemám strach. Také tam jistě nasbíráme další zkušenosti," prohlásil slávistický trenér.

O co tedy půjde? Pouze o body do koeficientu, ale případné vítězství nezachrání ani Slavii, ani český fotbal. Český mistr se pokusí vyhrát i proto, že letos se mu to ještě v Evropě nepovedlo - na svém kontě má jen čtyři remízy.

Poslední vzájemný zápas vyhrála před rokem a půl Slavia 2:1, díky čemuž postoupila do Ligy mistrů. V prvním utkání také zvítězila. Výsledek 1:0 zajistil na Ajaxu už bývalý slávista Kalivoda, který proměnil penaltu.

Za hlavního rozhodčího tentokráte UEFA vybrala Estonce Stena Kaldmu, jeho asistenty pak jsou Hannes Reivald a Eduard Rozov. Zápas začíná zítra ve 20:45, v přímém přenosu jej vysílá ČT2 a Aktuálně.cz z něho přinese podrobnou on-line reportáž.

Čtěte také: Šmicer uznal: Evropa je jinde, jsem zklamaný

 

Právě se děje

Další zprávy