Dánové dělají skandál: Rooney skákal po protihráči

Sport Sport, Red Spo
11. 12. 2008 13:45
Kasper Risgard viní i rozhodčího, že hráče nevyloučil
Dánové si z Anglie odvezli cennou remízu
Dánové si z Anglie odvezli cennou remízu | Foto: Sport

Manchester - Anglický šampion z Manchesteru nezažil ve středu zrovna povedený večer. Na svém stadionu pouze remizoval s Aalborgem 2:2. Sice si i tímto výsledkem zajistil první místo ve skupině, nicméně teď čelí skandálu.

Po skončení zápasu totiž Kasper Risgard nařkl Wayna Rooneyho z brutálního faulu.

"Asi byl frustrovaný. Nevím, co se tam stalo a proč se to stalo, ale skočil mi na hrudník," obvinil brankář dánského celku hvězdu Manchesteru United.

Čtěte dále: Manchester i Arsenal propadly. Ramos vyzrál na Šírla

O co šlo? V prvním poločase, ještě za stavu 1:1, se po jednom zákroku ocitl gólman na zemi. Rozhodčí Laurent Duhamel si vůbec nevšiml toho, jak do něj anglický reprezentant zajel kopačkou. A právě to nemohl Risgard pochopit.

"Všude jinde by se za to udělovala červená karta, ale tady ne. Nechal se unést atmosférou," dodal pětadvacetiletý Dán na adresu sudího.

Ačkoliv ještě Aalborg nepodal podnět k disciplinárnímu řízení, je přesto dost pravděpodobné, že incident bude mít dohru u Evropské fotbalové federace (UEFA). Rooney může být potrestán několikazápasovým distancem.

Hostující kouč Allan Kuhn inkriminovaný moment také neviděl, ale z prohlášení svěřenců v kabině usoudil, že se stalo něco nepříjemného: "V takových situacích musíte zůstat chladní. Není to dobrá vizitka pro tak výborného hráče..."

Jeho protějšek Alex Ferguson si zase rýpl do soupeře s tím, že ani Dánové nejednali v rukavičkách. Vyloučen mohl být také Jeppe Curth za zákrok na Carlose Téveze. "Do nebe volající faul," okomentoval to skotský trenér.

Čtěte také: Lize mistrů vládne Anglie a Španělsko. Východ zaostává

Hlavní pro Manchester ale bylo to, že dokázal utkání dovést k remíze. Díky ní a výsledku Villarealu, jenž prohrál na hřišti Celtiku Glasgow 0:2, si zachoval první místo a lepší nasazení pro osmifinále Ligy mistrů.

A Rooney? Po utkání se brankáři omluvil se slovy: "To je fotbal, je to kontaktní hra."

 

Právě se děje

Další zprávy