Jarolímův Hamburk vyhrál v Žilině. Baroš se neprosadil

Sport Sport, Red Spo
23. 10. 2008 23:08
CSKA - La Coruňa 3:0, Schalke - PSG 3:1
Milan Baroš si kryje míč před protihráčem.
Milan Baroš si kryje míč před protihráčem. | Foto: Jiří Šidliák, Reuters

Moskva - Vysokým vítězstvím nad španělskou La Coruňou vstoupili do základní skupiny Poháru UEFA fotbalisté CSKA Moskva. Dvakrát se hned v úvodu zápasu prosadil domácí Dzagojev, třetí brankou dorazil po hodině hry hosty kanonýr Vágner Love.

Dařilo se také německému Schalke. To sice bylo v předkole letošní Ligy mistrů ostudně vyřazeno Ujfalušiho Atlétikem Madrid, druhou nejvýznamnější evropskou soutěž ale začalo dobře.

Hosté z francouzského PSG smutnili už po dvanácti minutách, když do vlastní sítě zamířil nešťastný Mabiala. Krátce před poločasem se trefil také Kuranyi a do kabin odcházeli Němci už s dvoubrankovým vedením.

Čtěte také: Žilina naštvala Němce. Žádný obraz, to hrozí i Slavii

A když v 69. minutě přidal Altintop už třetí gól, vypadalo to s hosty hodně bledě. Vysokou porážku dokázali alespoň zkorigovat. V nastaveném čase se prosadil Chantome.

Hamburk zahájil "slávistickou" skupinu výhrou

Tři body si v úvodním kole připsali také fotbalisté německého Hamburku, v jejichž dresu nechyběl na hřišti Žiliny český reprezentant David Jarolím.

Vedoucí celek bundesligy šel na Slovensku do vedení po čtvrthodině hry, když se trefil Petrič. Ještě do poločasové přestávky navíc přidal druhou branku Ivica Olič.

Domácí se ve druhé půli sice zlepšili a byli aktivnější, stačilo jim to však pouze na snížení stavu. Úspěšným střelcem byl Emil Rilke. Více branek už v Žilině nepadlo, takže se hosté spolu s Aston Villou vyhoupli do čela skupiny, ve které se představí také pražská Slavia.

Rovněž Angličané potvrdili roli favorita a poradili si s Ajaxem Amsterdam. Rozhodující druhý gól domácích vstřelil před poločasem kapitán Barry.

Mizérii z anglické Premier League si také do Poháru UEFA přenesl Tottenham. Kouč Juande Ramos ještě před zápasem v Udinese vyřadil ze sestavy rebelujícího Bentleyho, jenž v týdnu kritizoval špatný vstup klubu do sezony.

Ani to ale "Kohoutům" nepomohlo, na italské půdě se nedokázali vůbec prosadit, sami inkasovali dvakrát, obdrželi červenou kartu a připsali si další hrubě nevydařený zápas.

Barošovi a Jankulovskému se dařilo

Vyhrát se v úvodním zápase skupiny podařilo také tureckému Galatasarayi, v jehož základní sestavě opět nechyběl český útočník Milan Baroš.

Probuzený kanonýr se sice neprosadil, skóroval ale jeho spoluhráč Harry Kewell a domácí zvítězili 1:0. Baroš odešel z trávníku deset minut před koncem, kdy ho vystřídal Nonda.

David Jarolím z Hamburku.
David Jarolím z Hamburku. | Foto: Reuters

Naopak další český reprezentant Marek Jankulovski zůstal v zápase AC Milán na půdě Heerenveenu na lavičce náhradníků. Na hřiště se dostal až když jeho spoluhráči vedli už o tři branky. V domácím dresu proseděl celé utkání na střídačce bývalý slávista Michal Švec.

Bod vybojoval s Herthou Berlín Jaroslav Drobný. Jeho tým prohrával od začátku druhého poločasu s Benfikou Lisabon, podařilo se mu ale alespoň vyrovnat.

Daleko hůře dopadli Zdeněk Pospěch a Libor Sionko v FC Kodaň. Oba sice odehráli celých devadesát minut duelu se St. Etienne, domácí ale na Francouze nestačili a podlehli jim 1:3.

Výsledky:

CSKA Moskva - Deportivo La Coruňa 3:0
Branky:
9. a 12. Dzagojev, 61. Vágner Love

Schalke - PSG 3:1
Branky:
12. Mabiala (vl.), 39. Kuranyi, 69. Altintop - 90. Chantome

Žilina - Hamburk 1:2
Branky:
68. Rilke - 15. Petrič, 45. Olič

Udinese - Tottenham 2:0
Branky
: 24. Di Natale (pen.), 86. Pepe

Twente - Santander 1:0
Branka:
6. Denneboom

Galatasaray - Olympiakos Pireus 1:0
Branka:
25. Kewell

Hertha BSC - Benfica 1:1
Branky:
74. Pantelič - 51. Di Maria

Dinamo Záhřeb - Nijmegen 3:2
Branky:
3. Mandžukič, 81. Balaban, 84. Vrdoljak - 24. Carlos (vl.), 78. Janssen

FC Kodaň - Saint-Etienne 1:3
Branky:
59. Santin (pen.) - 2. Gomis, 34. Perrin, 65. Payet

Heerenveen - AC Milán 1:3
Branky:
86. Pranjič (pen.) - 19. Jong A Pin (vl.), 23. Gattuso, 69. Inzaghi

Nancy - Feyenoord 3:0
Branky:
47. Zerka, 53. Feret, 84. Helder

Rosenborg - Bruggy 0:0

Sevilla - Stuttgart 2:0
Branky:
16. Romaric, 17. Renato

Partizan Bělehrad - Sampdoria 1:2
Branky:
34. Diarra - 20. Bonazzoli, 55. Dessena

Aston Villa - Ajax 2:1
Branky:
8. Laursen, 45. Barry - 22. Vermaelen

Braga - Portsmouth 3:0
Branky:
8. Aguiar, 46. Renteria, 87. Alan

 

Právě se děje

Další zprávy