Šimák zazářil. Gólem pomohl Stuttgartu do Evropy

maj
27. 7. 2008 20:40
Stuttgart - Saturn Moskva 3:0

Stuttgart - Český fotbalista Jan Šimák zazářil hned při soutěžní premiéře před domácími fanoušky. V odvetném utkání Poháru Intertoto vstřelil první gól v dresu Stuttgartu, kterým zachránil svůj tým od vyřazení se Saturnem Moskva.

Devětadvacetiletý záložník, jenž minulou sezonu strávil v druholigové Jeně, se trefil ze své tradiční pozice.

Přímý kop z dvaceti metrů obletěl zeď a míč doplachtil až za záda překvapeného krajana, brankáře Antonína Kinského.

Čtěte dále: Šimák se vrací do Bundesligy. Podepsal ve Stuttgartu

Běžela 83. minuta zápasu. Nebýt gólu Šimáka, s velkou pravděpodobností by se německý klub dotrápil k remíze. A takový výsledek by Stuttgartu nestačil, první zápas v Rusku totiž skončil jeho porážkou 0:1.

Bývalý hráč Hannoveru a Leverkusenu zajistil prodloužení, ve kterém přidal dva góly rumunský útočník Marica. Mistr Bundesligy z předloňské sezony se tak objeví v evropských pohárech i nyní, zahraje si Pohár UEFA.

Ačkoliv se Šimák řadí mezi problémové fotbalisty, angažmá ve Stuttgartu začal dobře a hned ukázal, proč ho má trenér Armin Veh stavět do základní sestavy. Odehrál celých sto dvacet minut na postu podhrotového hráče a patřil k nejaktivnějším hráčům, přičemž rozehrával většinu standardních situací.

V dresu domácích nenastoupil Jens Lehmann, nová posila mezi tři tyčemi, který přišel z Arsenalu. Místo něho odchytal zápas Stolz.

Výsledek:
Stuttgart - Saturn Moskva 3:0 po prodloužení

 

Právě se děje

Další zprávy