Nemocný Pospěch možná nestihne ani druhý zápas

maj
5. 6. 2008 17:17
Kapitán Ujfaluši by měl být v pořádku
Zdeněk Pospěch
Zdeněk Pospěch | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Seefeld (od našeho zvláštního zpravodaje) - Čeští fotbalisté se budou muset v zahajovacím zápase evropského šampionátu proti Švýcarsku obejít bez Zdeňka Pospěcha. Obránce dánské Kodaně prodělal virózu.

"Teploty provázející virové onemocnění už sice odezněly, ale Pospěch je natolik oslaben, že jeho start v sobotním zápase proti Švýcarsku je vyloučen," uvedl tiskový mluvčí týmu Lukáš Tuček.

Čtěte také: Češi měli tajný trénink. Chyběli Pospěch a Ujfaluši

Útočně laděný bek vynechal už středeční uzavřený trénink kvůli zánětu nosohltanu. Zůstává ležet v hotelu.

"Museli jsme nasadit antibiotika. Měl by stihnout třetí zápas ve skupině a budeme doufat, že se ho podaří uzdravit k druhému utkání proti Portugalsku," řekl novinářům lékař českého týmu Petr Krejčí.

Vedení reprezentace dokonce zvažovalo poslat Pospěcha domů s tím, že by za něj povolalo náhradu. Nakonec se však rozhodlo pravého obránce v týmu ponechat. Velkou roli v tom prý hrála "motivace".

Ani kapitán Tomáš Ujfaluši nebyl zcela v pořádku, trápil ho břišní svalový úpon. Jeho stav se však zlepšil natolik, aby se ve čtvrtek mohl zúčastnit posledního tréninku v Seefeldu. A podle svých slov doufá, že proti Švýcarům bude moci nastoupit.

V pátek odletí Češi do Basileje, kde je v sobotu čeká první zápas mistrovství Evropy.

 

Právě se děje

Další zprávy