Baník vyhrál v Příbrami i díky minele rozhodčího

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
5. 5. 2012 17:21
Příbram - Ostrava 1:2
Radost Magery z prvního gólu po návratu do Baníku Ostrava
Radost Magery z prvního gólu po návratu do Baníku Ostrava | Foto: Dalibor Sosna

Praha - Fotbalisté Baníku porazili v utkání 28. kola Gambrinus ligy Příbram 2:1 a odpoutali se ze sestupových pozic.

Na Bohemians 1905 mají jednobodový náskok, Pražany však utkání tohoto kola teprve čeká.

Skóre otevřel ve 23. minutě Kukec, záhy ale srovnal příbramský Krejčí. Rozhodující gól vstřelil krátce po přestávce Fantiš.

Výhra Baníku zároveň s jistotou posílá do druhé ligy Viktorii Žižkov.

Čtěte také:
Liberec selhal. Přes obrovský tlak nedal gól Slovácku

Slezané působili od počátku utkání jako aktivnější a nebezpečnější celek. V 15. minutě sice Baránka vystrašila přízemní střela Krause, ovšem o chvíli později se Baník mohl radovat z vedoucí branky. Střelou do protipohybu brankáře Hrušky skóroval Kukec.

Dlouho však Ostravanům vedení nevydrželo. Po rohovém kopu se hlavou prosadil Krejčí.

Do přestávky spálil ještě další dvě gólovky Lukeš, vše ale v 50. minutě napravil Fantiš, který se po standardní situaci nejlépe zorientoval v pokutovém území a poslal míč do příbramské sítě podruhé.

Domácí se tentokrát už na vyrovnání nezmohli, přestože Krbeček a Šlapák měli k němu hodně blízko. V nastaveném čase dokonce Středočeši balon do hostující brány dopravili, rozhodčí gól však kvůli domnělému ofsajdu mylně neuznali.

28. kolo první fotbalové ligy:

1. FK Příbram - Baník Ostrava 1:2 (1:1)
Branky:
30. Krejčí - 23. Kukec, 50. Fantiš. Rozhodčí: Zelinka - Večeřa, Tacina. ŽK: Kraus, T. Pilík - Kukec, Marek. Diváci: 2867.

Příbram: Hruška - Andrejevič (88. Dušek), Krejčí, Mišůn, Pleško - Mareš (57. Papšys), Kraus (67. Divíšek), T. Pilík, P. Pilík - Šlapák, Krbeček. Trenér: Vavruška.
Ostrava: Baránek - Frydrych, Zawada, Vomáčka, Lukeš (83. Adámik) - Vašenda, Fantiš (81. Poliaček), Marek, Kukec (71. Droppa) - Magera, Kraut. Trenér: Látal.

 

Právě se děje

Další zprávy