Sparta porazila Jablonec i v odvetě a je ve finále

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
18. 4. 2012 17:55
Jablonec - Sparta 2:3, první zápas: 0:1, postoupila Sparta
Foto: Eduard Erben

Praha - Fotbalisté Sparty udrželi naději na zisku doublu, když po domácí výhře 1:0 porazili Jablonec v semifinále poháru i v odvetě, a to 3:2.

Sparta otevřela skóre už v úvodní čtvrthodince, Severočeši však záhy kontrovali a a po další trefě v 73. minutě jim k celkovému obratu scházel jediný gól. Pražané ale závěrečný nápor ustáli a sami ještě další dvě pojišťovací trefy přidali.

O jejich soupeři se rozhodne ve čtvrtek, v plzeňském finále se utkají buď s Olomoucí, nebo Teplicemi.

Čtěte také:
Zápas Jablonec - Sparta jsme sledovali ŽIVĚ
Nejlépe do semifinále poháru vykročila Sparta

Jablonečtí měli v odvetě za úkol zlikvidovat jednogólové manko z prvního utkání, ovšem letenský celek jim to v 16. minutě ještě stížil. Rohový kop Matějovského umístil do domácí sítě Jakub Brabec a Baumit najednou musel vstřelit tři branky.

Že by toto zadání nemuselo být neřešitelný problémem, zjistili hráči v zeleném už o pár sekund později, kdy srovnal i s přispěním Brabcovy teče Lafata. To Jablonec viditelně povzbudilo a hostující obrana se měla co činit. V největší šanci vychytal Vaclík Jarolíma.

Druhou půli začal ostrou ranou Piták, ovšem s přibývajícími minutami to byli sparťané, kdo mohl rozhodnout. Jenže to by Sionko s Krejčím museli mít v zakončení trochu víc klidu.

Otevřenou bitvu udělal ze zápasu v 73. minutě Beneš, ale po dalších necelých deseti minutách odpověděl gólem na 2:2 Hušbauer. Severočeši se ještě snažili, několikrát ještě Vaclíkovu bránu nebezpečně ohrozili, ale když dvě minuty před koncem Hušbauer trefil znovu, bylo rozhodnuto.

Odveta semifinále fotbalového Poháru České pošty:

FK Jablonec - Sparta Praha 2:3 (1:1)
Branky:
17. Lafata, 73. Beneš - 82. a 87. Hušbauer, 16. J. Brabec. Rozhodčí: Jech - Urban, Makovička. ŽK: Vošahlík, Piták, Lafata, Loučka - Přikryl, Jarošík, Hušbauer, Kweuke. Diváci: 3120. První zápas: 0:1, postoupila Sparta.

Jablonec: Špit - Štochl, Pavlík, Beneš, Novák - Vošahlík (65. Třešňák), Piták, Loučka, Jarolím, Kopic (85. Jablonský) - Lafata. Trenér: Komňacký.
Sparta: Vaclík - Přikryl, J. Brabec, E. Brabec, Pamič - Sionko, Hušbauer, Jarošík, Matějovský, Krejčí - Kweuke (90. Kerič). Trenér: Hašek.

 

Právě se děje

Další zprávy