Liberec podává k disciplinárce podnět na Kweukeho

ČTK ČTK
11. 4. 2012 13:00
Fleišman odnesl Kweukeho faul vyraženými zuby
Slovan vyčítá Leonardu Kweukemu, že vybil zuby Jiřímu Fleišmanovi
Slovan vyčítá Leonardu Kweukemu, že vybil zuby Jiřímu Fleišmanovi | Foto: Eduard Erben

Liberec - Vedení fotbalového Liberce podalo podnět k disciplinární komisi na sparťana Léonarda Kweukeho.

Severočeši poukazují na to, že kamerunský forvard v utkání zranil Jiřího Fleišmana, kterému loktem vyrazil zuby, a předtím prý beztrestně fauloval i Josefa Šurala.

Liberec oficiálně protestuje také proti výkonu rozhodčího Radka Příhody. Domácí, kteří Spartě v přímém souboji o první místo podlehli 1:3, tvrdí, že měl proti Spartě nařídit dvě penalty.

"Víme, že výsledek se těmito kroky nezmění, ale chceme poslat vzkaz, že rozhodčí musí pískat férově," řekl ČTK tiskový mluvčí klubu Lukáš Váňa.

Čtěte také:
Damková: Penalta Baníku? Ta se rozhodně pískat neměla
Titul možná protekl Štajnerovým WC. Boj o udržení smrdí

Severočeši podnětem k disciplinární komisi chtějí dosáhnout toho, aby byl Kweuke dodatečně potrestán. Nelíbí se jim hlavně to, že loktem zranil Fleišmana, který může být mimo hru po operaci až pět týdnů. Kweuke v utkání za svůj zákrok kartu nedostal.

Disciplinární komise by se případem měla zabývat na svém pravidelném čtvrtečním zasedání. Její členové budou čekat i na zprávy ze zápisu o utkání, delegáta zápasu a komise rozhodčích.

Právě ke komisi rozhodčích Liberec směřuje svoji další stížnost. Týká se přímo arbitra Radka Příhody. Liberečtí po prozkoumání záznamu podávají námitku proti způsobu řízení zápasu.

Příhoda měl podle názoru Severočechů nařídit pokutový kop ve 36. minutě po zákroku Jarošíka na domácího útočníka Rabušice. Podobě prý rozhodčí pochybil i v závěru utkání při střetu Kweukeho s Šuralem.

Sparta se po výhře v Liberci vrátila na první místo tabulky, kde má jednobodový náskok právě před týmem Slovanu.

 

Právě se děje

Další zprávy