Sparta vede ligu. Vyhrála fotbalovou válku v Liberci

Aleš Vávra Aleš Vávra
7. 4. 2012 20:50
Šlágr ligy: Liberec - Sparta 1:3 (0:1)
Ladislav Krejčí dal v Liberci krásný gól.
Ladislav Krejčí dal v Liberci krásný gól. | Foto: Eduard Erben

Liberec - Šlágr ligy pod Ještědem ovládla pražská Sparta a vrátila se do čela Gambrinus ligy. Pražané v nefalšované fotbalové válce porazili Liberec 3:1. Povedla se jim tak odveta za podzimní utkání na Letné, kde Slovan triumfoval 3:0. Severočeši nyní ztrácejí na Spartu jeden bod.

Tým Jaroslava Hřebíka sehrál na stadionu U Nisy vynikající partii. Dvěma góly se na výhře Sparty podílel její ofenzivní klenot Ladislav Krejčí, trefil se i Josef Hušbauer.

Za Liberec pouze snižoval střídající Josef Šural. Do více šancí se ale domácí nedostali, především kvůli výborné defenzivní hře hostujícího celku.

Čtěte také:

ŽIVĚ Liberec - Sparta 1:3, Pražané jsou znovu první
Příbram přestřílela Jablonec, Lafata vylepšil rekord
Klokani se nadále trápí, Sigma přestřílela Boleslav

Realizační tým Sparty dal v sestavě přednost zkušenosti. Na místě stopera dostal před Jakubem Brabcem přednost jeho jmenovec Erich. A v základu hrál po delší době také Libor Sionko. Netradičně na pravém kraji obrany nastoupil Tomáš Přikryl.

Slovan nastoupil ve své nejsilnější sestavě, jeho typická křídelní hra se mu ale tentokrát nedařila. Začátek zápasu byl bojovný, od hráčů létaly jiskry, ale šance nepřicházely. Sparta udeřila po své vůbec první střele na branku.

Po půlhodině hry se k odraženému míči po chybě obránce Fleišmana dostal Hušbauer a Bičík na jeho přízemní střelu k tyči nedosáhl.

Jiří Štajner se tentokrát neprosadil.
Jiří Štajner se tentokrát neprosadil. | Foto: Eduard Erben

Ve druhé půli hosté svou hru ještě zlepšili a mohli zvýšit vedení. Hned po přestávce šel sám na Bičíka Kweuke, ale neprostřelil ho. O chvíli později střílel vedle Pamič.

Liberec si postupem času vypracoval územní převahu, jenže k vyloženým příležitostem se domácí podporovaní vyprodaným stadionem ne a ne protlačit. V 73. minutě fauloval Nezmar před vápnem Kweukeho a přímý kop zakroutil přímo do šibenice Ladislav Krejčí.

Hned za další dvě minuty Slovan duel zdramatizoval. Po závaru a zaváhání brankáře Vaclíka hlavičkoval zády k brance do sítě střídající Šural. Závěrečné drama ale odmítl znovu Krejčí, který se po chybě Nezmara dostal sám před Bičíka a nezaváhal.


24. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - Sparta Praha 1:3 (0:1)
Branky: 75. Šural - 73. a 80. Krejčí, 32. Hušbauer. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Pospíšil. ŽK: Rilke, Nezmar, Fleišman, Gebre Selassie - E. Brabec, Sionko. Diváci: 10.000.

Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Nezmar, Fleišman (90. Hadaščok) - Rilke (54. Šural), Bosančič, Vácha, Breznaník (85. Musiol) - Štajner - Rabušic. Trenér: Šilhavý.

Sparta: Vaclík - Přikryl, E. Brabec, Jarošík, Pamič - Holek - Sionko (83. Kerič), Hušbauer, Matějovský, Krejčí (90. Juhar) - Kweuke. Trenér: Hašek.

 

Právě se děje

Další zprávy