Baník skvělý finiš nedotáhl, Plzeň si odváží tři body

Aleš Vávra Aleš Vávra
2. 4. 2012 19:00
Gambrinus liga: Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 2:3 (0:2)
Horváth s Čišovským.
Horváth s Čišovským. | Foto: Eduard Erben

Ostrava - Fotbalisté plzeňské Viktorie vyhráli v dohrávce 23. kola Gambrinus ligy v Ostravě 3:2, získali důležité tři body a dotáhli se na rozdíl čtyř bodů za druhou Spartu.

Obhájci titulu vedli po dvou brankách stopera Mariána Čišovského a úspěšném brejku zakončeném Danielem Kolářem už 3:0, Baník však v závěru duel zdramatizoval.

Čtěte také:

Utkání mezi Baníkem Ostrava a Viktorií Plzeň jsme sledovali ŽIVĚ
Sázkové kanceláře vydělaly na kolapsu Sparty miliony
Hřebík ven! šílí zas Letná. Postaví mu sochu v Liberci?

V poslední desetiminutovce ale dokázal pouze snížit góly Fantiše a Kukece. Premiéra na lavičce Ostravy tak výsledkově nevyšla novému trenérovi Radoslavu Látalovi. Ve druhé půli nicméně domácí předvedli velmi dobrý výkon, který je málem dovedl k vyrovnání.

Plzni se ale skvěle povedl první poločas, ve kterém na hřišti jednoznačně dominovala. Střelecky se překvapivě prosadil obránce Čišovský. Nejprve mu v 19. minutě naservíroval uličku Kolář a slovenský stoper tváří v tvář Pietrzkiewiczovi levačkou nezaváhal.

Foto: Eduard Erben

Podruhé Viktoria udeřila ve 36. minutě. Rychlý brejk vedl přes půl hřiště Petržela, Čišovský vysprintoval až z vlastního velkého vápna a poté celý kontr zakončil parádním dloubáčkem přes ostravského brankáře.

Ve druhé půli přispěla ke kvalitnímu fotbalu i ostravská ekipa, útoky se střídaly na obou stranách. Více ze hry měl přece jen Baník, který často hrozil před brankou Pavlíka.

Ve své obraně ale pochopitelně nechával častěji okénka, čehož hosté využili. V 73. minutě nejprve Kukec z přímého kopu trefil břevno a z protiútoku Petržela naservíroval nezištně Kolářovi, který se nemýlil.

Poté se domácí konečně dočkali. Nejprve se po pěkné individuální akci prosadil Fantiš a za dvě minuty snížil na rozdíl jediné branky hlavičkující Kukec.

Závěrečné závary už Baník neproměnil a prohrál počtvrté za sebou.


23. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 2:3 (0:2)
Branky: 82. Fantiš, 84. Kukec - 19. a 36. Čišovský, 73. Kolář. Rozhodčí: Drábek - Košec, Makovička. ŽK: Adámik, Marek, Kukec - Petržela, Darida, Řezník, Pavlík. Diváci: 7234.

Ostrava: Pietrzkiewicz - Frydrych, Adámik, Vomáčka, Marek - Vašenda, Droppa (76. Kraut) - Vrťo (58. Kukec), Greguš, Fantiš - Magera. Trenér: Látal.

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský - Darida, Horváth - Petržela (80. Řezník), Kolář, Pilař (85. Wágner) - Bakoš (70. Ďuriš). Trenér: Vrba.

 

Právě se děje

Další zprávy