Pohár: Teplice vyřadily Liberec, dál i Sparta a Sigma

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
28. 3. 2012 20:00
Liberec - Teplice 0:2, Sparta - Ml. Boleslav 1:0
Foto: ČTK

Liberec - Až do středečního odpoledne mohli fanoušci i fotbalisté Slovanu Liberec pomýšlet na první double v historii. V lize ztráceli jeden bod na vedoucí Spartu a ve čtvrtfinále poháru si přivezli z Teplic nadějnou remízu 1:1.

Dnešní pohárová odveta se ale Jiřímu Štajnerovi a spol. vůbec nevydařila. Se svěřenci Petra Rady totiž prohráli na stadionu U Nisy 0:2 a s Pohárem České pošty se loučí.

Soupeře Teplic v semifinále bude Olomouc, která v moravském derby po úvodní domácí výhře nad Ostravou 2:1 zvítězila stejným poměrem také na Bazalech.

Třetím semifinalistou je Sparta. Letenští v odvetě porazili Mladou Boleslav gólem Hušbauera 1:0, což jim po remíze 1:1 ze hřiště soupeře k postupu mezi nejlepší čtyři stačilo. Jejich soupeř vzejde z dvojice České Budějovice - Jablonec.

Čtěte také:
Pohár: Boleslav Spartu podruhé šokovat nedokázala
Zázrak po česku. Vypařilo se 200 tisíc fotbalistů

Teplice musely po domácí remíze v odvetě vstřelit branku a to se jim podařilo už v 15. minutě, kdy se prosadil Lukáš, jehož hlavička po rohu Stožického zapadla přesně k tyči.

Liberec, který hrál v silné sestavě, si ještě v první půli vypracoval dvě slušné šance, ale ani Bosančič, ani Gebre Selassie brankáře Grigara nepřekonali.

V druhé půli již Teplice kontrolovaly hru, Slovan k ničemu nepustily, a nakonec vstřelily i pojišťovací gól, když sedm minut před koncem proměnil rychlý kontrJindráček.

Sigma si v Ostravě pojistila svůj náskok už ve 3. minitě, kdy po rohovém kopu otevřel skóre Klesnil. Hanákům poté stačilo soustředit se na pozornou defenzivu, avšak Baníku se zaslouženě podařilo srovnat Fantišem. Víc už však domácí v dramatické koncovce nezvládli. Naopak sami v nastavení ještě jednou inkasovali.

Zápas Sparty z Boleslaví byl dlouho otevřený, bezgólový stav však více vyhovoval domácím. Výhodu málem překlonil na stranu Středočechů Ščuk, jehož střela trefila sparťanskou tyč. Záhy se ale trefili naopak Pražané, po Kweukeho přihrávce vstřelil vítěznou branku Hušbauer.

Odvety čtvrtfinále fotbalového Poháru České pošty:

Slovan Liberec - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky:
14. Lukáš, 83. Jindráček. První zápas: 1:1, postoupily Teplice.

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 1:2 (0:1)
Branky:
73. Fantiš - 3. Klesnil, 90.+3 Ordoš. První zápas: 1:2, postoupila Olomouc.

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka:
66. Hušbauer. První zápas: 1:1, postoupila Sparta.

Čtvrtek 29.3. od 16:30 Baumit Jablonec - Dynamo České Budějovice (první zápas: 0:0).

Semifinále (11. dubna, odvety 18. dubna):

Sparta - České Budějovice/Jablonec, Olomouc - Teplice.

 

Právě se děje

Další zprávy