Dukla zachránila v Příbrami bod v poslední minutě

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
23. 3. 2012 22:13
Příbram - Dukla 2:2 (2:1)
Foto: Eduard Erben

Praha - Fotbalisté Příbrami ztratili v nastaveném čase předehrávky 22. kola Gambrinus ligy proti Dukle vítězství a nakonec se svým tabulkovým sousedem remizovali 2:2.

Šesté místo tak díky lepšímu skóre stále patří Pražanům.

Sedmá Příbram stále čeká na první jarní vítězství.

Čtěte také:
Derby píská Paták. "Řezník", co umí tým řádně vykostit
A zase 0:0. Derby Dukly se Slavií skončilo remízou

Obě mužstva potvrzovala, že patří k příjemným překvapením letošního ročníku, diváci se tak měli na co dívat. A úvodní gól na sebe nenechal dlouho čekat. Po kontaktu ve vápně Vrzala se Šlapákem nařídil rozhodčí Hrubeš penaltu, s níž si suverénně poradil Koukal.

Dlouho však domácí radost netrvala. Příbram odvrátila aut Dukly jen k Lietavovi, který míč z voleje napálil do sítě - 1:1.

Ofenzivní fotbal bavil i nadále a gólmani na obou stranách se měli co činit. Před přestávkou se Příbram prosadila podruhé, střelou o zem jí vrátil vedení Šlapák.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté, ovšem postupem času si velké šance vytvářeli spíše domácí. Žádnou však už nevyužili, což potrestal v samém závěru Švejdík. 

22. kolo první fotbalové ligy:

1. FK Příbram - Dukla Praha 2:2 (2:1)
Branky:
9. Koukal z pen., 42. Šlapák - 10. Lietava, 90.+1 Švejdík. Rozhodčí: R. Hrubeš - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Andrejevič - Vrzal.

Příbram: Hruška - Štochl, Hejda, Krejčí, Pleško - Mareš, Koukal, T. Pilík (80. Kdolský), Mišůn (90. Papšys) - Šlapák, Krbeček (79. Andrejevič). Trenér: Vavruška.
Dukla: Rada - Božič, Vorel, Švejdík, Vrzal - Malý, Gedeon (80. Podrazký), Hanousek - Engelmann (55. Pázler), Lietava (71. Marek), Svatonský. Trenér: Kozel.

 

Právě se děje

Další zprávy