Mladá Boleslav porazila Plzeň a nyní půjde na Spartu

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
14. 3. 2012 17:45
Mladá Boleslav - Plzeň 2:0 (první zápas 1:1)
Foto: Eduard Erben

Mladá Boleslav - Obhájce titulu v českém poháru, fotbalisté Mladé Boleslavi, postoupil do čtvrtfinále, když v odvetném zápase osmifinále České pošty porazil Viktorii Plzeň 2:0. Boleslav tak úřadujícího českého mistra vyřadil v poháru už podruhé v řadě.

Středočeši tak v souboji dvou předchozích vítězů českého poháru potvrdili nadějný výsledek 1:1 z úvodního zápasu na hřišti Plzně. O jejich výhře rozhodly góly Ondřeje Kúdely z 15. minuty a Jana Chramosty, který skóroval čtvrthodinu před koncem. 

Ve čtvrtfinále, které se hraje příští týden, se Mladá Boleslav utká s pražskou Spartou.

Čtěte také:
Zápas jsme sledovali v online reportáži ZDE
Boleslav v poháru uspěla na hřišti Plzně

Zatímco plzeňský trenér Vrba nechal z tradiční základní sestavy odpočívat hned devět hráčů, a poprvé na jaře postavil dvojici obránců Hájovský - Beránek, jeho konkurent Miroslav Koubek tentokrát do útoku postavil i Jana Chramostu, který v úvodním zápase v Plzni chyběl. V sestavě z tradičních opor vynechal jen brankáře Millera a útočníka Kuliče.

Na výsledku se to také projevilo, zatímco Mladá Boleslav v šestém soutěžním zápase na jaře vyhrála už počtvrté, Plzeň prodloužila v Boleslavi svou neradostnou sérii. Připsala si už pátou porážku, dosud uhrála na jejím jen tři remízy.

Výsledek:

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:0 (1:0)
Branky:
15. Kúdela, 75. Chramosta. Rozhodčí: Možíš - Večeřa, Pelikán. ŽK: Rolko. Diváci: 1680. První zápas 1:1, postoupila Mladá Boleslav.
M. Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Fillo (89. Kalina), Janíček, Kúdela, Štohanzl (72. Zahustel) - Mareš (86. Kulič), Chramosta. Trenér: Koubek.
Plzeň: Čech - Řezník, Hájovský, Trapp, Beránek - Darida (64. Horváth), Berger - Hora (82. Petržela), Kolář (72. Pilař), Ďuriš - Wágner. Trenér: Vrba.

 

Právě se děje

Další zprávy