Hašek: Hřebík na lavičce? V nouzi se musí spojit síly

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
10. 3. 2012 7:00
Hřebík byl v zápase proti Žižkovu na lavičce Sparty
Jaroslav Hřebík a Martin Hašek
Jaroslav Hřebík a Martin Hašek | Foto: Eduard Erben

Praha - Víc než samotný výsledek zaujala v páteční předehrávce 20. kola první fotbalové ligy mezi Viktorií Žižkov Spartou (0:2) situace ještě těsně před zápasem - poprvé v sezoně si na lavičku Sparty sedl generální sportovní manažer Jaroslav Hřebík.

Přestože Sparta po dvou předchozích prohrách bodovala a v čele tabulky navýšila svůj náskok na druhý Liberec na šest bodů, na pozápasové tiskové konferenci směřovala na prvního trenéra Sparty Martina Haška okamžitě otázka: Proč?

Vždyť v předchozích třech jarních kolech Hřebík na lavičce během zápasů nebyl a on i Hašek to zdůvodňovali tím, že to není potřeba.

"Pravda je, že jsme po prohře s Plzní hledali možnost, co všechno udělat pro to, abysme na Žižkově zvítězili. Co změnit, co trénovat," řekl Hašek. 

Čtěte také:
Spartě pomohl šťastný gól. Lídr vyhrál na Žižkově

"A mimo jiný jsme se shodli, že je potřeba využít potenciál a mít veškerý know-how během zápasu k dispozici. To, že jsme se mohli radit ve třech (s Hřebíkem a druhým trenérem Václavem Jílkem), hodnotím pozitivně. I tohle totiž přispělo k tomu, že jsme vyhráli," dodal.

Hašek ale připustil, že ve volbě sestavy se nic nezměnilo.

"Tu určuju já po poradě s panem Jílkem. Až když se neshodnem na určitým hráči, vstupuje do hry Jarda Hřebík, kterej to rozsekne," objasnil Hašek pravomoci všech tří mužů.

Po zápase na něm byla patrná úleva ze zisku povinných tří bodů.

"I proto to pro nás dnes byl nesmírně důležitej zápas a v první půli na nás bylo vidět, že jsme svázaní nervozitou. Za snahu jsme ale byli odměněni šťastným gólem. Pak jsme se postupně rozehráli k výkonu, s nímž jsme mohli být spokojený," podotkl.

"Z hráčů konečně ta tíha dvou porážek spadla. Mohli jsme skórovat i víckrát, ale nedopustili jsme drama," dodal Hašek, který pochvaloval výkon všech nových hráčů v základní sestavě - brankáře Tomáše Vaclíka, obránce Jakuba Brabce a záložníků Petera Grajciara a Josefa Hušbauera.

 

Právě se děje

Další zprávy