Baník porazil Bohemians a drží se čtrnácté Sigmy

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
5. 3. 2012 20:29
Bohemians 1905 - Baník Ostrava 0:1
Foto: Dalibor Sosna

Praha - Fotbalisté Ostravy teprve potřetí v této sezoně poznali chuť vítězství, když v dohrávce 19. kola porazili Bohemians 1905 1:0. Jedinou branku vstřelil ve 28. minutě Droppa.

Předposlední Baník tak se 14 body drží čtrnácté Olomouce.

To ´klokani´ prohráli posedmé za sebou a reálně se namočili do bojů o záchranu. Od dnešního soupeře je totiž dělí už jen pět bodů.

Čtěte také:
Utkání Bohemians 1905 - Ostrava jsme sledovali ŽIVĚ
Zápasu Bohemians - Baník předcházela potyčka fanoušků
Štvanice: Plzeň Spartě uhryzla kus masa, cítí její krev

Úroveň utkání věrně kopírovala rozpoložení, v němž se obě mužstva nacházejí. Hře vládly nepřesnosti, špatná řešení kombinací a nedovolené zákroky.

První vážné ohrožení jedné z branek přišlo až v 17. minutě, kdy po pravé straně domácí Vyhnal prosvištěl kolem Cverny a stříleným centrem nabídl míč před bránu, jenže ostravská obrana jej odvrátila.

Ve 28. minutě se ke slovu dostali naopak hosté a hned se radovali z vedoucí branky. Opakovaný roh sklepl Cverna hlavou k tyči a před brankovou čárou jej ještě tečoval Droppa.

Za chvíli mohl srovnat Vyhnal, ovšem osamocen v ideální pozici se nedokázal dobře zorientovat a míč nakonec ani netrefil.

Ve druhé půli Bohemians přidali na aktivitě, jenže občas pro ně i dvě přihrávky za sebou představovaly přetežký úkol. Dvojitý pokus Nešpora odvrátila obrana Slezanů, proti Magerovi zas skvěle vykryl úhel Sňozík.

Největší šance ´klokanů´ přišla v nastaveném čase, ovšem Orolínova šajtle skončila půl metru vedle tyče.

19. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians 1905 - Baník Ostrava 0:1 (0:1)
Branka:
28. Droppa. Rozhodčí: Jech - Gallo, Vysloužil. ŽK: Růžička, Orolín, Ptáček - Magera, Zawada, Svěrkoš. Diváci: 3254.

Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Ptáček, Růžička - Moravec, Borek (71. Budínský), Abraham, Bartek (61. Orolín) - Hartig (48. Nešpor), Vyhnal. Trenér: Medynský.
Ostrava: Pietrzkiewicz - Zawada, Frydrych, Adámik, Cverna - Droppa, Marek - Vrťo (90. Šenkeřík), Svěrkoš, Fantiš (71. Kukec) - Magera. Trenér: Malura.

 

Právě se děje

Další zprávy