ŽIVĚ Sparta - Plzeň 1:3, Plzeň ztrácí už jen šest bodů

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
3. 3. 2012 20:10
Přečtětete si online reportáž ze šlágru 19. kola první fotbalové ligy mezi pražskou Spartou a Viktorií Plzeň, který vyhrál obhájce titulu z Plzně 3:1.
Foto: ČTK

Minuta po minutě

- Dobrý den, vítám vás u online reportáže ze šlágru 19. kola první fotbalové ligy mezi pražskou Spartou a Viktorií Plzeň. Zápas začíná v 18:20. 

- Pojďme si připomenout situaci obou týmů před zápasem. Jak Sparta, tak Plzeň v posledním kole zaváhali, Sparta prohrála 0:1 v Hradci Králové, Plzeň doma remizovala s Duklou. Třetí tým tabulky z Plzně tak ztrácí na vedoucí Spartu devět bodů. Jelikož však druhý Liberec, který ztrácí na Spartu tři body, v pátek prohrál v Teplicích, oba týmy mají o další motivaci postaráno. 

-

Úvodní sestavy:

Sparta: Švenger - Kušnír, Zápotočný, Jarošík, Pamić - Přikryl, Holek, Matějovský, Krejčí - Kerić, Kweuke.

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský - Petržela, Darida, Kolář, Horváth, Pilař - Bakoš.

Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Jiřík.

 

- Kapitáni Marek Matějovský a Pavel Horváth vedou oba týmy na hřiště, zápas za chvíli začne. 

1. Zápas začíná, rozehrávat bude Sparta. 

2. Po faulu na Kweukeho kopal Matějovský přímý kop, plzeňská obrana však míč odvrátila do bezpečí. 

3. Plzeň dává gól - 0:1 Střelcem je MAREK BAKOŠ. Pilař u postranní čáry udržel míč proti třem protihráčům, Horváth hned z první nastartoval čtyřicetimetrovým pasem Bakoše, ten si mezi dvěma stopery zpracoval míč a podél vybíhajícího Švengera otevřel skóre. 

6. Sparta mohla odpovědět, na Krejčího přímý kop jen těsně nedoskočil Jarošík, a brankář Pavlík proto mohl ukrýt míč v rukavicích. 

8. Plzeň mohla zvýšit. Po Horváthově rohovém kopu skončila jemná Pilařova teč nohou na boční síti. 

9. Sparta kontruje. Kweukeho hlavička obloučkem končí z vnější strany na břevnu, brankář Pavlík byl však připraven zasáhnout. 

11. Plzeň mohla vést o dvě branky. Hra se rychle přelévá ze strany na stranu. Velmi aktivní Pilař uprchl na levé straně Kušnírovi, vletěl do pokutového území, Švenger ale včas vyběhl a míč mu zpod nohou ukopl do autu. 

14. Plzeň zvyšuje na 2:0. Trefuje se VÁCLAV PILAŘ. Gólovou akci založil dalekým výkopem brankář Pavlík, který našel na pravé straně rozeběhnutého Daridu, ten si míč zpracoval, vzápětí ocentroval před bránu a nejnižší muž na hřišti Pilař překonal hlavou Švengera podruhé. 

16. Sparta snižuje na 1:2 Střelcem je LÉONARD KWEUKE. Hektické chvíle nekončí, naopak. Sparta za necelé dvě minuty po obdrženém gólu snižuje. Tenhle gól se zřejmě bude pouštět na Silvestra. Kweukeho hlavičku zastavil na brankové čáře obránce Čišovský, míč se šoural po brankové čáře ke druhé tyči, kde ležel na zemi kamerunský útočník, který čelem k bráně umístil hlavou (ještě jednou je třeba zdůraznit, že vleže) míč do brány. 

17. Plzeň mohla vést znovu o dvě branky. Horváth zatočil míč po rohovém kopu přímo do branky, Švenger však konečky prstů míč vyrazil nad branku. 

22. Po velmi hektickém úvodu se obě mužstva "uklidnila" a hra se převážně odvíjí ve středu hřiště. 

27. Sparta mohla vyrovnat. Po akci Kweukeho, který vnikl z pravé strany do pokutového území, se míč odrazil ke Kweukemu, ten však z malého vápna netrefil bránu. 

31. První žlutá karta zápasu. Od sudího Kovaříka ji po zatahání za Bakošův dres vidí obránce Sparty TOMÁŠ ZÁPOTOČNÝ. 

34. Na rohový kop Matějovského nejvýše vyskočil Jarošík, Pavlík si však s jeho hlavičkou bez problémů poradil. 

37. Pilař znovu kličkoval na levé straně, při rychlém kontru však neodcentroval a Kušnír ho obral o míč. 

39. Kweuke si zpracoval vysoký centr, pálil hned z otočky, ale jeho střela mířila v solidní pozici hodně mimo bránu. 

43. Na rohový kop Matějovského si opět naskakoval Jarošík, tentokrát ho však k zakončení nepustil Pavel Horváth, který jej tělem odblokoval a míč ukopl do bezpečí Čišovský. 

45. Další žlutá karta pro Spartu. Před vápnem zastavil rodící se nebezpečí MAREK MATĚJOVSKÝ, který srazil míč k zemi rukou. 

45. Následný přímý kop dobře kopl Horváth, míč proletěl malým vápnem, ale žádný z hráčů jej nezasáhl. 

45. Nastavovat se bude jedna minuta. 

45+1. Skončil první poločas. 

- Po úvodním hurikánu ze strany Plzně se hra srovnala a Sparta v dalším průběhu měla několik šancí na vyrovnání. Druhý poločas proto slibuje znovu velkou podívanou. 

46. Začíná druhý poločas. 

49. Hned na úvod druhého poločasu je tu velká hrubka rozhodčích. Obránce Zápotočný, který už viděl v prvním poločase žlutou kartu, špatně odhadl situaci, byl u skákajícího míče později než plzeňský Kolář a podrážkou mu šlápl do břicha. Sudí Kolařík měl sice celou situaci schovanou za zády Koláře, asistent Jiřík ji však měl jako na dlani, Kovaříkovi však nic nesignalizoval a hrálo se tedy dál. 

52. Žlutou kartu dostal právě Kolář. A i tentokrát měla být udělena, oběma rukama totiž obejmul Matějovského, a tím jej zbrzdil. 

53. Plzeň bude kopat penaltu. A opět jde o chybné rozhodnutí, které tentokrát jde za sudím Kovaříkem. Pilař si na levé straně předkopl míč, obránce Jarošík šel v pokutovém území do skluzu, a přestože jej Pilař přeskočil a ke kontaktu nedošlo, svalil se k zemi jako podťatý. 

55. Horváthovu penaltu zlikvidoval Švenger. Tentokrát spravedlnost zafungovala. Kapitán Plzně se vůbec nekoukal, co dělá Švenger, poslal míč po jeho pravici, střelu však neumístil až k tyči a Švenger tygřím skokem míč vyrazil mimo bránu. 

57. Mohlo platit pravidlo nedáš-dostaneš. Matějovský vyslal kolmicí do vápna Krejčího, místo střely však míč zasekl a Rajtoral mu míč vypíchl. 

59. Plzeň přesto zvyšuje náskok a vede 3:1. Podruhé v zápase se trefuje MAREK BAKOŠ. Plzeň střílí gól stejně jako při druhé brankové situaci po rychlém brejku. Kolář vybojoval míč ve středu hřiště míč, rozeběhnutý Petržela si na pravé straně míč zpracoval, odcentroval a Bakošova hlava byla u míče dřív než Švengerovy ruce. Tento gól jde na vrub brankáře Sparty. 

62. Po Horváthově faulu pálil z trestného kopu Matějovský, zhruba z 20 metrů od brány však poslal střelu více než metr vedle levé Pavlíkovy tyče. 

62. Další žlutá karta pro Plzeňské. Za zdržování hry ji vidí brankář ROMAN PAVLÍK. 

63. Plzeň mohla vést už o tři branky. Rajtoral uprchl po Kweukeho špatné přihrávce po pravé straně, odcentroval na malé vápno, kde stál Kolář, jenž se dostal ke střele, míč směřující do brány však nohou srazil mimo bránu Zápotočný. 

68. Další žlutá karta pro Plzeň. Za faul na Pamiče u postranní čáry ji dostává MAREK BAKOŠ. 

70. První střídání Sparty. ANDREJE KERIČE nahrazuje MARTIN JUHÁR. 

71. Na žluté karty je srovnáno. Vidí ji obránce Sparty ONDŘEJ KUŠNÍR. 

76. Spartě se nedaří dostat se k brance Plzně a poprvé se vůči ní od vlastních fanoušků, kteří pějí v posledních minutách i známý pokřik Tomáš Řepka, ozývá pískot. 

79. Další žlutá karta v rukou sudího Kovaříka. Za skluz pod Přikrylovi nohy dostává DAVID LIMBERSKÝ. 

80. Druhé střídání na straně Sparty. LÉONARDA KWEUKEHO střídá MIROSLAV SLEPIČKA. 

81. Poprvé střídá Plzeň. MARKA BAKOŠE nahrazuje MICHAL ĎURIŠ. 

87. Druhé střídání Plzně. MILANA PETRŽELU nahrazuje RADIM ŘEZNÍK.  

90. Plzeň mohla ještě jednou skórovat. Ďurišovu střelu z deseti metrů sráží mimo bránu Zápotočný. 

90. Poslední střídání pro Plzeň. VÁCLAVA PILAŘE střídá TOMÁŠ BERGER. 

90. Nastavovat se budou tři minuty. 

90+1. Žlutou kartu za zdržování dostává PAVEL HORVÁTH. 

90+3. Zápas skončil.  

- Plzeň díky zasloužené výhře stáhla náskok na Spartu na šest bodů, na druhý Liberec ztrácí už jen tři body. Výhrou navíc vrátila Spartě prohru z úvodního vzájemného zápasu na domácí půdě. 

- Tímto se s vámi loučím a u další online reportáže se těším na shledanou. 

 

Právě se děje

Další zprávy