Liberec ztratil v boji o titul. Prohrál v Teplicích

Aleš Vávra Aleš Vávra
2. 3. 2012 22:35
Dukla - Slovácko 2:0, Teplice - Liberec 1:0

Praha - Liberecký Slovan poprvé na jaře ztratil body a v tabulce Gambrinus ligy se nedokázal dotáhnout na vedoucí Spartu. Severočeši prohráli v předehrávce 19. kola v Teplicích nejtěsnějším výsledkem 0:1.

Rozhodující branku atraktivního a bojovného duelu vstřelil krátce po změně stran bosenský útočník Teplic Aidin Mahmutovič, který vsítil svůj osmý gól v sezoně.

Liberec si vypracoval několik vyložených šancí, jeho hvězdy Breznaník, Štajner a Rabušic však tentokrát neměly správně seřízenou mušku.

Čtěte také:

Plzeň je 24. nejlepší klub světa. Sparta mimo top 100
Chovanec: Ztratíte titul? Roztrhejte trenérskou licenci

Slovan v lize prohrál po dlouhých pěti měsících, navíc přišel o oba stopery. Nezmar dostal čtvrtou žlutou kartu a Karišik se zranil.

Liberečtí hráli od začátku spíše na brejky, než nátlakově, přesto se dostávali do slibných příležitostí. Bosančič ale po pěkném centru Breznaníka na malém vápně jen těsně na míč nedosáhl.

Teplice se postupem času dostaly do tempa a soupeře přehrávaly především bojovností. Hlavička Sivy se však neujala, podobně jako na druhé straně pokus Nezmara.

Po přestávce se začal hrát zábavný fotbal. A brzy přišel gól. Dolejš vyslal do brejku Mahmutoviče, který obešel brankáře Bičíka a v pohodě skóroval. Cestě míče do sítě se snažil zabránit Karišik, ovšem zranil se, když skluzoval do tyče.

Vzápětí mohli domácí zvýšit, Nezmar však Dolejšovu dorážku vykopl z brankové čáry. Pak mohl po nepovedeném výkopu Bičíka znovu skórovat Mahmutovič, liberecký brankář ovšem svou chybu napravil.

Závěrečný tlak Liberce vyrovnání nepřinesl. Několikrát nebezpečně střílel Breznaník a Grigar v 87. minutě vychytal střídajícího Musiola.

Slovácko na jaře třikrát prohrálo

Fotbalisté Dukly Praha porazili na domácím hřisti Slovácko 2:0. Duel rozhodla branka středopolaře Marka Hanouska ze samotného závěru prvního poločasu. Ve druhém dějství výsledek pečetil Jan Pázler.

Pražskému klubu se na jaře daří, ze tří zápasů vytěžil sedm bodů. Naopak Slovácko prohrálo všechny tři své duely, navíc ani jednou neskórovalo.


19. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)
Branky: 45. Hanousek, 62. Pázler. Rozhodčí: Franěk - Urban, Moláček. ŽK: Malý - Hlúpik, Volešák, Kubáň. Diváci: 1870.

Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký (63. Malý), Gedeon, Hanousek - Engelmann (69. Svatonský), Lietava, Pázler (82. Božič). Trenér: Kozel.

Slovácko: Filipko - Reinberk (69. Kuncl), Kordula, Mezlík, Kubáň - Daníček, Volešák, Pavelka, Hlupík (73. Čtvrtníček), Valenta (52. Lukáš) - Došek. Trenér: Soukup.


FK Teplice - Slovan Liberec 1:0
(0:0)
Branka: 53. Mahmutovič. Rozhodčí: Královec - Kocián, Hájek. ŽK: Dolejš, Rosa, Vachoušek, Vondrášek - Bosančič, Nezmar, Vácha. Diváci: 3051.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Matula, Rosa, Ježdík - Dolejš, Čajič (86. Zoubele), Siva, Vůch (90.+2 Stožický) - Vachoušek - Mahmutovič (90.+4 Jindráček). Trenér: Rada.

Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karišik (56. Kelič), Fleišman - Vácha, Janů (84. Musiol) - Bosančič (75. Liška), Štajner, Breznaník - Rabušic. Trenér: Šilhavý.

 

Právě se děje

Další zprávy