VIDEO Tvrdý trest pro Ondřejku. Bude stát šest zápasů

Sport ČTK Sport, ČTK
23. 2. 2012 16:00
Útočník Slovácka bude pykat za skluz na Krejčího
Rozhodčí Jiří Jech ukazuje Václavu Ondřejkovi červenou kartu za faul na Ladislava Krejčího
Rozhodčí Jiří Jech ukazuje Václavu Ondřejkovi červenou kartu za faul na Ladislava Krejčího | Foto: Eduard Erben

Praha - Útočník Slovácka Václav Ondřejka dostal za hrubý faul na sparťana Ladislava Krejčího v prvním jarním ligovém kole od disciplinární komise Fotbalové asociace ČR trest na šest soutěžních utkání.

Disciplinárka zároveň na čtvrtečním zasedání zahájila řízení kvůli výtržnostem fanoušků při duelu Mladá Boleslav - Ostrava a pozvala zástupce obou klubů na příští jednání.

Ondřejka v sobotu na Spartě hrubě fauloval domácího mladíka Krejčího a vyřadil ho ze hry nejméně pro nadcházející páteční duel v Hradci Králové. Své počínání označil čtyřiadvacetiletý útočník Slovácka za zkrat a po zápase se omluvil.

Čtěte také:
Hašek: Faul Ondřejky? Trestný čin. Přestal jsem dýchat

"Disciplinární komise rozhodovala v kontextu s podobnými zákroky a tresty z minulosti. Trendem je trestat surovou hru. V tomto smyslu jsou instruováni rozhodčí a pochopitelně také posuzování disciplinární komisí jde s tímto trendem ruku v ruce," uvedl v prohlášení předseda disciplinární komise Jiří Golda.

Na faul Ondřejky na Krejčího se podívejte v čase 2:45 (zdroj: youtube.cum) - článek pokračuje pod videem 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Vedení Slovácka se zatím k výši Ondřejkova trestu nechce vyjadřovat.

"Ještě jsme žádné rozhodnutí disciplinární komise nedostali. Proto nechceme unáhleně na situaci a výši trestu reagovat. Po písemném obdržení verdiktu se vyjádříme k celé situaci v tiskové zprávě," řekl ČTK ředitel klubu Vladimír Krejčí.

Disciplinárka pozvala zástupce Boleslavi a Ostravy 

Komise na svém prvním letošním zasedání také řešila výtržnosti z nedělního duelu mezi Mladou Boleslaví a Ostravou, který byl kvůli nepokojům v hostujícím sektoru na začátku druhé půle asi na čtvrt hodiny přerušen.

Disciplinárka zahájila řízení s oběma kluby: zástupce Mladé Boleslavi pozvala na příští zasedání kvůli porušení povinností pořadatelské služby, funkcionáře Baníku pak kvůli masovým výtržnostem hostujících fanoušků.

Řadění ostravských chuligánů odstartoval incident pod "kotlem" Mladé Boleslavi, kde jednoho hostujícího příznivce polské národnosti, který vnikl na trávník, v přítomnosti pořadatelů zmlátil zřejmě také domácí fanoušek.

Na to reagovali "Baníkovci" v protějším sektoru a pustili se do bitek s pořadateli. Zasáhnout musela policie. Dvěma fanouškům už soud ve zkráceném řízení zakázal vstup na fotbalová utkání.

Šetřen bude trenér Rada i šéfka ORK Haindlová

Disciplinárka také zahájila řízení s teplickým koučem Petrem Radou kvůli kritice sudího Radka Matějka po nedělním duelu s Plzní. Předvolán je i kapitán Severočechů Petr Lukáš, který si s rozhodčím nepodal ruku. Tepličtí prohráli 3:4.

Kvůli rasistickým projevům části olomouckých diváků při pondělním utkání s Českými Budějovice zahájila komise řízení se Sigmou.

Markéta Haindlová
Markéta Haindlová | Foto: ČTK

Disciplinárka také prošetří podnět agenta Jiřího Stejskala, plzeňského Václava Pilaře a Asociace fotbalových agentů na předsedkyni Odvolacía revizní komise a místopředsedkyni České asociace fotbalových hráčů Markétu Haindlovou.

Ta podle nich Pilařovi zkomplikovala chystaný přestup z Plzně do Wolfsburgu, z kterého v lednu nakonec sešlo a hráč na jaře zůstane ve Viktorii.

Na 8. března pozvala disciplinárka zástupce Bohemians 1905 a majitele FC Bohemians Praha Michala Vejsadu. "Klokani" tvrdí, že Vejsada opakovaně na internetových stránkách zpochybňuje rozhodnutí FAČR tím, že zpochybňuje členství Bohemians 1905 v asociaci.

Komise rovněž otevřela případ bývalého hráče Slavie Aleše Besty. Jeho bratr Marek tvrdí, že se Pražané k Bestovi nezachovali dobře v době, kdy byl zraněn.

 

Právě se děje

Další zprávy