Sparta získala mladý klenot. Ze Sigmy přichází Přikryl

Sport Sport
23. 1. 2012 17:42
Útočníka si vybral sám Jaroslav Hřebík
Tomáš Přikryl.
Tomáš Přikryl. | Foto: ČTK

Praha - Potvrzeno. Olomoucký supertalent Tomáš Přikryl přestoupil do pražské Sparty. Šikovný útočník podepsal na Letné smlouvu na čtyři a půl roku.

Příchod úspěšného mládežnického reprezentanta a loňského vicemistra Evropy do 19 let si vyžádal nový generální sportovní manažer Sparty Jaroslav Hřebík, který Přikryla vedl právě v devatenáctce.

"Tomáš je velmi talentovaný a perspektivní fotbalista, přesně o takové má Sparta zájem," vysvětlil personální ředitel Jakub Otava. Přestupovou částku nechtějí týmy zveřejnit, v kuloárech se ovšem hovoří o 15 milionech korun.

Čtěte také:

Obranu fotbalistů Slavie vyztuží mladý Slovák Čonka
Olomoucký supertalent Přikryl je jednou nohou ve Spartě

„Základní cena za přestup pro nás byla akceptovatelná. Jde vlastně o dlouhodobý projekt, konečná částka je závislá na tom, jak bude Tomáš Přikryl úspěšný v lize a na mezinárodním poli," řekl místopředseda představenstva SK Sigma Olomouc Jaromír Gajda.

"Na české poměry je to nadstandardní transfer," doplnil Otava. Přikryl už v pondělí absolvoval zdravotní prohlídku a brzy se zapojí do tréninku.

Sparta získala v zimní přestávce již třetí posilu. Rudý dres už oblékli Mario Holek z Dněpropetrovsku a Tomáš Vaclík z Viktorie Žižkov.

 

Právě se děje

Další zprávy