Štvance Řepku chce už jen jeden klub: Poborského Dynamo

Luděk Mádl Luděk Mádl
5. 1. 2012 5:00
Spekulace o Příbrami, Mladé Boleslavi či Dukle jsou zcela liché.

Praha - Legenda, ikona, hvězda. Tyto přívlastky létaly Tomáši Řepkovi celá léta kolem uší. A najednou ho nikdo nechce. S výjimkou Českých Budějovic.

Pokud se někde spekuluje o Dukle, Mladé Boleslavi či Příbrami, jde jen o falešnou mlhu. "Ne, Řepku rozhodně ne," odvětili zástupci těchto klubů unisono na dotaz Aktuálně.cz.

"Tohle nemá cenu. To nejrozumnější, co by teď mohl Řepka udělat, je ukončení kariéry," vzkazuje Milan Luhový, účastník MS 1990.

O případu Tomáše Řepky čtěte více:

"Já jsem přesvědčen, že ještě může někomu odvést velmi dobré služby," kontruje Verner Lička, který má doma bronz z ME 1980. Kdo z nich má pravdu?

Na jihu mají nouzi o stopery i body

"My o něj máme velký zájem. Hovořili jsme už o něm s jeho agentem Pavlem Paskou. Respektovali jsme, že první volbou je pro Tomáše Plzeň, protože je to klub ze špičky tabulky, který hraje evropské poháry. Ale když se nedohodli, jsme připraveni znovu se o Řepkovy služby ucházet," říká Jiří Kotrba, generální manažer Dynama České Budějovice.

Klub, kterému šéfuje Karel Poborský, má při zdravotních problémech kapitána Davida Horejše nouzi o obránce. Ani bodů nemá nazbyt.

Nad linií sestupu vyčuhuje jen o šest bodů. Počítá i s tím, že byl byl Řepka tahákem pro diváky. Je ale otázkou, jestli by se Tomáši Řepkovi chtělo ještě pravidelně dojíždět zrovna do Českých Budějovic.

Osamělý rónin hledá nového pána

Připomíná rónina. Samuraje, který ztratil pána a osaměle bloudí krajem. Po vyhazovu ze Sparty se Tomáš Řepka radostí zatetelil, když ho k rozhovorům o angažmá vyzvala Plzeň, která hraje o špičku ligy a startuje i na jaře v evropských pohárech.

Jenomže po třech dnech řečí o tom, jak se ho nemohou dočkat, mu v Plzni v úterý sdělili: Sorry, ale ne. Shodou okolností v den, kdy si v bulvárním tisku přečetl, že na něj manželka podala trestní oznámení.

Prý před ní "ulil" akcie za 30 milionů korun, aby se o ně nemusel dělit v rozvodovém řízení.

Řepka? Ne, toho opravdu nechceme

Taková kombinace špatných zpráv by zkazila náladu jakékoli nátuře. "Ještě chci hrát ligu," říká čerstvě osmatřicetiletý stoper. Ale kde? Všechny mediální spekulace vyznívají při bližším pohledu naplano:

"Ne, sportovní úsek na Dukle budoucnost klubu s Řepkou rozhodně nespojuje," vzkazuje z Julisky Günter Bittengel.

"Možná do Plzně prodáme Procházku. Ale určitě bychom ho nenahrazovali Řepkou," doplňuje ho z Mladé Boleslavi Jaromír Šeterle.

"Řepka? To je pro mě uzavřená kapitola," uzavírá debatu příbramský šéf Jaroslav Starka, který ještě nerozdýchal, jak ho na podzim Řepka na poslední chvíli vyšplouchl a k Litavce nezamířil.

Cipro by do Dynama vzal i Blažka

Zájem mají jen České Budějovice, kde do Řepkových not hrají i přátelské vztahy, které jeho agent Pavel Paska léta udržuje s trenérem Františkem Ciprem. Ten je proto ochoten bavit se i o dalším matadorovi, kterého už na Letné nechtěli.

"Blažek je pro nás jednou z variant do branky," připustil Cipro v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Luhový: Je čas ukončit kariéru

Čeho se obávají ostatní? Nepřichází do úvahy, že by Řepka někde bral výplatu jako ve Spartě, údajně až 600 tisíc korun měsíčně. Nese si s sebou pověst nezvladatelného člověka, který spoluhráče spíš seřve, než aby mu pomohl.

A navíc hrál naposledy soutěžní zápas v srpnu. "On by to zvládnul. Má sílu a vytrvalost od přírody," fandí mu expert Lička.

"Když velcí hráči začnou dělat takové kroky na nižší a nižší úrovně, jejich výkonnost prudce padá. Měl by raději skončit," radí Řepkovi bývalý reprezentant Luhový.

 

Právě se děje

Další zprávy