Plzeňský bek Bystroň měl pozitivní dopingový test

ČTK ČTK
29. 12. 2011 11:45
Bystroň měl dopingový test po zápase v Minsku

Plzeň - Plzeňský fotbalista David Bystroň měl údajně po listopadovém utkání Ligy mistrů proti Borisovu pozitivní dopingový test.

Zástupci UEFA o tom plzeňský klub informovali v minulých dnech. Bystroň i plzeňský klub nařčení odmítají s tím, že po zápase v Minsku prý došlo k manipulaci s odebranými vzorky.

Plzeň také okamžitě požádala o analýzu B vzorku.

"Ta by měla proběhnout v laboratořích UEFA v první polovině ledna. Do té doby nebudeme přijímat jakékoliv závěry. Sám hráč se k záležitosti nebude vyjadřovat," uvedl v tiskové zprávě tiskový mluvčí plzeňského klubu Pavel Pillár.

Čtěte také:
Plzeň se domluvila s Duklou na hostování Bergra
Rajtoral míří do Ruska, Horvátha chtějí šejci z Emirátů

Podle informací ČTK měly být v Bystroňově odevzdaném vzorku nalezeny stopy po zakázaných syntetických povzbuzovacích prostředcích.

Kdyby byl pozitivní i druhý test, případný trest by hrozil jenom Bystroňovi. Na plzeňské výhře 1:0 proti Borisovu by se nic nezměnilo stejně jako na postupu Západočechů do únorového play off Evropské ligy.

Šádek: V Plzni prošli všichni kontrolou bez námitek

Informace o údajném pozitivním nálezu jsou šokem pro Bystroně i celou Viktorii. Hráč vedení klubu prý vzápětí řekl, že žádnou zakázanou látku neužil.

"Vzhledem k bezproblémové povaze i pověsti Davida Bystroně nemáme nejmenší důvod o jeho slovech pochybovat. Dva měsíce před kontrolou v Minsku navíc spolu s devíti spoluhráči absolvoval dopingovou kontrolu týmu (komisařů) UEFA přímo ve Štruncových sadech. Všichni prošli bez sebemenších námitek," uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Plzeň se hodlá bránit a poukazuje na nezvyklé způsoby při dopingové kontrole na stadionu v Minsku, kde Borisov Viktorii hostil.

"Základní námitkou je naprosto nestandardní zacházení s nabranými vzorky a především pak ponechání nezapečetěných odběrových nádob mimo kontrolu komisaře UEFA nebo zástupce klubu FC Viktorie Plzeň," poznamenal Pillár.

Za Bystroněm stojí také jeho manažerská agentura Sport Invest. "Budeme pomáhat hráči se zajištěním potřebného servisu včetně právních úkonů," řekl hráčův agent Viktor Kolář.

 

Právě se děje

Další zprávy