Sparta loví olomouckého Přikryla, počítá i s Vaclíkem

Luděk Mádl Luděk Mádl
28. 12. 2011 17:30
Hřebík si vyhlédl mladíka ze stříbrného ME "19".
Foto: ČTK

Praha - Je mu teprve 19, jmenuje se Tomáš Přikryl a touží po něm fotbalová Sparta. Není divu, pod taktovkou Jaroslava Hřebíka v létě vyválčil stříbro na ME "19" v Rumunsku.

A právě Jaroslav Hřebík má teď jako generální sportovní manažer hlavní slovo při sestavování kádru "nové" Sparty.

Přikrylovy góly do sítí Rumunska, Řecka a Srbska "devatenáctce" na šampionátu pomohly až ke konečnému stříbru. Z Olomouce mladého útočníka dobře zná i Václav Jílek, kterého už si Hřebík jako asistenta na Letnou přivedl.

O změnách ve Spartě čtěte více:

Zájem Sparty o Přikryla potvrdil Aktuálně.cz dobře informovaný zdroj z vedení Sparty. Podle něj je také už takřka hotový přestup brankáře Tomáše Vaclíka ze Žižkova.

Přestup Vaclíka na spadnutí, Kováč asi nepřijde

Vaclík by měl v kádru nahradit Jaromíra Blažka. Ten spolu s dalším matadorem Tomášem Řepkou po dohodě s klubem ve Spartě ukončil předčasně smlouvu.

Do zálohy už Sparta získala Mario Holka, který přichází z Dněpru Dněpropetrovsk zdarma, po vypršení smlouvy s ukrajinským klubem.

Že by měl kádr rozšířit ještě Radoslav Kováč z Basileje, o němž se spekulovalo, se v tuto chvíli nezdá příliš pravděpodobné.

Sparta si každopádně stáhne řadu mladých hráčů z hostování. Představou Jaroslava Hřebíka je, že je na jaře bude mít na očích, to znamená, že ti, kteří se nevejdou do sestavy ligového "áčka" budou hrát za druholigový B-tým.

 

Právě se děje

Další zprávy