Řepka a Blažek ve Spartě skončili, nabídli jim benefici

Luděk Mádl Luděk Mádl
20. 12. 2011 12:00
Éra Tomáše Řepky a Jaromíra Blažka ve Spartě skončila.
Foto: Jakub Šafránek

Praha - Tomáš Řepka a Jaromír Blažek už nejsou hráči fotbalové Sparty. Klub s nimi rozvázal smlouvu k datu 19. prosince. Aktuálně.cz to potvrdil agent obou hráčů Pavel Paska i mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

S Blažkem se Sparta ústně domluvila na ukončení spolupráce už v pátek. Písemně bylo vše stvrzeno dnes. Řepka podepsal dokumenty o svém odchodu z Letné v pondělí pozdě večer.

O fotbalové Spartě čtěte více:

Oba hráči měli se Spartou platnou smlouvu do 30. června 2012. Podle informací Aktuálně.cz jim Sparta do konce tohoto kalendářního roku vyplatí mzdu, kterou měli podle původní smlouvy do léta pobírat.

V Řepkově případě by mělo jít o 3,5 milionu korun, v Blažkově o poloviční částku.

"Je to zatím všechno příliš čerstvé, dejme tomu trochu času. Zatím se o mém konci ve Spartě bavit nebudu. Blíží se Vánoce, chci si užít klidu s rodinou. Uvidíme, co bude v lednu," uvedl Řepka pro agenturu ČTK.

Žižkov na ně nemá peníze, Dukla a Boleslav řekly ne

Sparta oběma hráčům nabídla, že pro ně uspořádá benefiční zápas na rozloučenou. Výtěžek ze vstupného by dostali právě Řepka s Blažkem.

"Tomáš s Jardou si zaslouží velkou rozlučku se sparťanskými fanoušky. Nabídli jsme jim, že pro ně klub v létě uspořádá rozlučkový zápas, aby se mohli ještě jednou v rudém dresu přímo na trávníku pozdravit s fanoušky," uvedl mluvčí Sparty.

Co s Řepkou a Blažkem bude dál? "Sedneme si s oběma začátkem ledna a pobavíme se o tom," odpovídá neurčitě agent Pavel Paska. Podle dostupných informací Blažek s Řepkou žádná konkrétní jednání s nějakým zájemcem o jeijch služby nevedou.

Ozvala se sice Viktoria Žižkov, která s pouhými sedmi body úpí na dně ligové tabulky, nenašla však způsob, jak oba hráče financovat.

Spekulace o tom, že by o Řepku měla mít zájem Dukla Praha nebo Mladá Boleslav před několika dny sportovní ředitel pražského klubu Günter Bittengel a "direktor" Středočechů Jaromír Šeterle jednoznačsně odmítli.

Hřebík je nechce, vypadli už po Vaslui

Odchod obou sparťanských ikon posledních let souvisí s razantními personálními změnami, které nyní Sparta provádí. Dlouholetá absence Sparty v Lize mistrů je traumatem, který se šéf klubu Daniel Křetínský rozhodl řešit.

Místo Jozefa Chovance proto do pozice generálního sportovního manažera angažuje Jaroslava Hřebíka. A ten si budoucnost Sparty se jmény Jaromíra Blažka a Tomáše Řepky nespojuje.

Oba matadoři se ovšem na slepé koleji ocitli ve Spartě už dávno před avizovaným příchodem Hřebíka. Poslední kapkou, kterou přetekla číše Křetínského trpělivosti, byl zápas kvalifikace Evropské ligy v Rumunsku, v němž Sparta 18. srpna podlehla Vaslui. Od té doby Řepka ani Blažek za Spartu nenastoupili.

Končí éra dvou legend Sparty

Řepka se zařadil mezi opory Sparty už v roce 1995, kdy do ní přestoupil z ostravského Baníku. Pak si ho vyhlédla Fiorentina a z ní se dostal do anglické Premier League, kde oblékal dres West Ham United.

Před pěti lety se z osobních důvodů vrátil do české ligy, konkrétně do Sparty. Jeho angažmá bylo protkáno mnoha skandály. Fanoušci ho ovšem milovali. Když před rokem a půl rozhodl gólem zápas posledního kola s Teplicemi a Sparta díky tomu získala mistrovský titul, skandoval celý stadion jeho jméno.

Stoper Řepka získal se Sparotu čtyři tituly. Jaromír Blažek vyhrál na Letné ligu dokonce sedmkrát. Ve Spartě odchovanec Blanska působil od roku 2000..

 

Právě se děje

Další zprávy