Jiráček dal Wolfsburgu souhlas. Přestup je na spadnutí

ČTK Luděk Mádl ČTK, Luděk Mádl
14. 12. 2011 19:00
Jiráček už úspěšně absolvoval zdravotní testy
Foto: Reuters

Wolfsburg - Petr Jiráček, který ve středu úspěšně prošel zdravotní prohlídkou v bundesligovém Wolfsburgu, souhlasil s přestupem do 14. týmu tabulky německé nejvyšší soutěže.

Nyní se Wolfsburg musí domluvit na podmínkách přestupu s Viktorií Plzeň.

"Mohu potvrdit, že Petr dnes absolvoval zdravotní prohlídku. Ta i přes to nedávné zranění z utkání s AC Milán, které naštěstí nebylo vážné, dopadla dobře," řekl ČTK hráčův agent Dalibor Lacina.

"Petr se už rozhodl, že nabídku Wolfsburgu přijme, ale přestup ještě rozhodně není hotový. Musí se spolu domluvit kluby. Jednání stále probíhají," dodal.

O Viktorii Plzeň čtěte více:

"Těžko stanovit přesný termín (kdy se oba kluby dohodnou), ale mělo by to být velmi brzy," řekl ČTK mluvčí Viktorie Pavel Pillar

Majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík však Aktuálně.cz řekl, že jednání budou ještě složitá.

"Finalizovat se ještě nic nebude. To bych musel něco podepsat a nic k podepsání tu zatím nemám. A nebude to ani záležitost nejbližších dní," uvedl ve středu ráno Paclík s tím, že rozhodující bude Jiráčkův souhlas.

Jiráček na podzim zazářil v zápasech Ligy mistrů, stal se i oporou české reprezentace, s níž postoupil na Euro 2012.

V médiích se objevila přestupní částka 125 milionů korun, některé zdroje Aktuálně.cz ale uvádějí, že ve skutečnosti má být nižší, snad jen kolem 70 milionů korun.

Šéf Plzně: Vrba smlouvu u nás dodrží

Wolfsburg má zájem také o Václava Pilaře, který v Plzni hostuje z Hradce Králové. "Tam není nic nového, žádný vývoj," říká Paclík.

K aktuálním spekulacím deníku Sport, že kromě Slavie láká plzeňského trenéra Pavla Vrbu i slovenský svaz, aby převzal tamní reprezentaci, Paclík říká:

"S předsedou slovenského svazu panem Kováčikem se známe, ale o trenérovi jsme spolu nejednali. Pavel Vrba má u nás smlouvu do léta 2013 a já myslím, že ji dodrží."

 

Právě se děje

Další zprávy