Boca Juniors je po třech letech opět mistrem Argentiny

ČTK ČTK
5. 12. 2011 10:00
Boca získala dvě kola před koncem 24. titul

Buenos Aires - Slavný klub Boca Juniors z Buenos Aires je po třech letech opět fotbalovým mistrem Argentiny.

Celkově 24. ligový titul v klubové historii si zajistil dvě kola před koncem takzvané apertury, tedy podzimní části soutěže, po nedělní výhře 3:0 nad Banfieldem.

Boca Juniors v 17 zápasech ani jednou neprohrála, z toho v 11 zvítězila. Navíc inkasovala za celý podzim pouhé čtyři góly.

Podařilo se jí také vyrovnat s odchodem nejlepšího střelce v klubové historii Martína Palerma, který na jaře ukončil kariéru. Ofenzívu táhli zejména Juan Roman Riquelme a Cristian Chávez.

Čtěte také:
VIDEO Messiho vypískali fandové. Skrýval před nimi slzy

"Titul a velký dík si ale zaslouží všichni hráči. Je skvělé, že jsme sem trofej vrátili," radoval se opěvovaný trenér Julio César Falcioni, který do Boky přišel z Banfieldu před rokem.

Nahradil Claudia Borghiho, pod jehož vedením mužstvo loni po apertuře ztratilo na vítězné Estudiantes hrozivých 20 bodů.

S 24 tituly zaostává Boca o devět za River Plate

Teď mají fotbalisté Boky Juniors na kontě 39 bodů, o jedenáct více než druhý Racing. S 24 tituly ve sbírce zaostávají o devět za rivalem a nejúspěšnějším argentinským klubem River Plate.

Svého šampiona od neděle zná i fotbalová liga v Uruguayi. Stal se jím Nacional po výhře 1:0 nad Liverpoolem díky trefě Álvara Recoby, bývalé opory reprezentace a zkušeného legionáře, který odehrál 11 let v Itálii převážně za Inter Milán.

 

Právě se děje

Další zprávy