Slavia popáté v řadě bodovala, Baník však neporazila

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
28. 11. 2011 20:32
Slavia Praha - Baník Ostrava 0:0
Foto: Jakub Šafránek

Praha - Fotbalisté Slavie remizovali v dohrávce 15. kola Gambrinus ligy s Ostravou 0:0.

Přestože měli Pražané převahu a vypracovali si více střeleckých pokusů i šancí, selhali v koncovce.

Pro Františka Straku je to po příchodu na lavičku sešívaných páté utkání v řadě bez porážky, bez bodů jeho svěřenci odešli ze šesti utkání pouze v prvním případě.

Čtěte také:
Pilař se vrací do kádru Plzně, Viktoria obviňuje agenta
Distancovaný Pilař chyběl, Viktoria prohrála v Příbrami

Na začátku utkání ještě dovedla obě mužstva předvádět rychlý fotbal se slušným přechodem do útoku. Postupem času ovšem herní kvality výrazně ubývalo a Baník i Slavia dokazovaly, proč jsou místo na tradičním výsluní v dolní polovině tabulky.

Promrzlou hrstku diváků tak vzrušilo jen několik málo nebezpečných akcí. Proti Milutinovičovi dobře vyběhl Pietrzkiewicz a před Vomáčkou prokázal dobrý reflex Čontofalský.

Po změně stran úroveň hry trochu stoupla, ale Jandova střela na vzdálenější tyč minula branku a Nitrianského nabídku nedokázal nikdo ze spoluhráčů uklidit do sítě. Snaha domácích kulminovala v posledních minutách, jenže ani velký tlak k vítězné brance nevedl.

15. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí:
Franěk - Pospíšil, Jiřík. ŽK: Cicman, Jarolím - Vomáčka. Diváci: 3975.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Cicman, Hubáček, Hloušek - Jarolím - Janda, Milutinovič (78. Voráček), Trubila - Hurka (43. Vlček) - Blažek. Trenér: Straka.
Ostrava: Pietrzkiewicz - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Cverna - Droppa, Vašenda - Ferenčík (27. Malcharek, 90. Fantiš), Greguš, Poliaček (82. Šenkeřík) - Kraut. Trenér: Malura.

 

Právě se děje

Další zprávy