Pilař se vrací do kádru Plzně, Viktoria obviňuje agenta

Jakub Šafránek Luděk Mádl Jakub Šafránek, Luděk Mádl
28. 11. 2011 15:22
Pilař se v úterý připojí k týmu, Plzeň prý situaci řeší
Foto: Jakub Šafránek

Praha - Václav Pilař se vrací do tréninkového procesu Viktorie Plzeň. O zařazení hvězdy Západočechů zpět do kádru informoval v pondělí odpoledne média generální manažer klubu Adolf Šádek.

Pilař přitom kvůli údajnému podpisu smlouvy s bundesligovým Wolfsburgem nehrál nedělní zápas Viktorie v Příbrami, který úřadující šampioni prohráli 1:2.

Vše o kauze Václava Pilaře

Mstu Plzně vůči Pilařovi odsuzují Šmicer i Poborský
Distancovaný Pilař chyběl, Viktoria prohrála v Příbrami
Mstu Plzně vůči Pilařovi odsuzují Šmicer i Poborský
Pilař: Jaro bez fotbalu? Tak toho se samozřejmě bojím

"Václav Pilař je v současné chvíli členem kádru A týmu FC Viktorie Plzeň, po pondělním volnu celého týmu se v úterý spolu se spoluhráči sejde k tradičnímu tréninku. Vedení sportovního úseku Viktorie se rozhodlo pouze hráče nenominovat k nedělnímu utkání v Příbrami. Vlivem množství spekulací v médiích a především permanentnímu tlaku hráčského agenta na Václava Pilaře panovala odůvodněná pochybnost o jeho absolutní koncentraci a psychické připravenosti k samotnému zápasu," vysvětlil dočasné vyřazení Pilaře z týmu v tiskové zprávě Šádek.

Do Hradce míří smlouvy, s Plzní teď budou jednat Východočeši

Podobný vývoj v rozhovoru pro Aktuálně.cz předpokládal ještě v pondělí ráno i sám Václav Pilař. "Dneska máme volno. Nikdo mi nevolal, žádné další informace nemám. Tak zítra pojedu na trénink a uvidím, co se bude dít dál. Doufám, že si proti Bohemce i proti AC Milán v posledním utkání skupiny Ligy mistrů zahraju."

Úlevu vyjádřil i hráčův agent Jiří Stejskal: "Pro mě je důležité, že se Vašek vrací do normálního režimu, tedy k týmu. Z Wolfsburgu přijdou příští týden do Hradce Králové podepsané snlouvy. Pak už bude jen na Hradci, který je Pilařovým kmenovým klubem, jestli se domluví s Plzní, kde hráč hostuje, zda Vašek odejde do Německa už v zimě, nebo až v létě, až mu v Plzni to hostování vyprší."

Wolfsburg je údajně připraven na obě varianty.

Plzeň: Hráč ani agent nám o Wolfsburgu neřekli

Dočasné vyřazení Václava Pilaře z kádru Plzně bylo dle tiskové zprávy Plzně důsledkem mediálního tlaku, jenž vznikl kolem informací, že již v neděli podepsal smlouvu s německým Wolfsburgem.

Foto: Reuters

Viktoria, v níž má být Pilař až do konce sezony na hostování,  nicméně tvrdí, že o jeho přestupu nebyla oficiálně informována žádnou ze zainteresovaných stran - mateřským klubem Václava Pilaře Hradcem Králové či  jeho agentem Jiřím Stejskalem.

Ještě v pátek se prý majitel Plzně Tomáš Paclík sešel s představenstvem hradeckého klubu a také se Zdeňkem Finkem, primátorem města Hradec Králové, které má v klubu majoritní podíl. Zatímco Pilařův agent na schůzku údajně nedorazil, kluby se prý dohodly na společném postupu.

Agent Stejskal: Paclík nechápe, že mu Pilař nepatří

"Když jsem na schůzku přijel, Plzeňáci už byli pryč. Nevím, na čem se s nimi domluvil pan Paclík, ale mě Hradečtí oznámili, že nechávají rozhodnutí o jeho další budoucnosti na Vašku Pilařovi. A ten se rozhodl pro přestup do Wolfsburgu. Vím, že to pan Paclík nemůže pochopit, ale jemu Vašek nepatří. Plzeň do toho nemá moc co mluvit," reaguje agent Stejskal.

 

Právě se děje

Další zprávy